l fb ig

Wandelroutes

U kunt de tuin altijd op eigen gelegenheid bezoeken. Daarnaast zijn er begeleide rondleidingen (zie verderop) en rondleidingen op maat.

Een wandeling door het Pinetum
Aan de hand van deze plattegrond kunt u zelf uw wandeling door het Pinetum uitzetten. Ook kunt u een beschreven route lopen die voert langs planten uit de oertijd.

Route voor slechtzienden
Deze speciale route voor blinden en slechtzienden, Neuzen in het Pinetum (zie ook verhalen uit de tuin), is beschikbaar vanaf half april tot en met eind oktober. De route zorgt voor een geur- en tastbeleving en vertelt het verhaal van tien bijzondere bomen in de tuin. Bij enkele van deze bomen staan kunstobjecten die zijn voorzien van de originele, natuurlijke geur van de boom. Klik hier voor een artikel over de 'zintuigenwandeling' uit de De Gooi- en Eemlander.

Speurtocht voor kinderen van 8 tot 80 jaar
Aan de hand van deze speurtocht kunnen u en uw kinderen zelf het Pinetum ontdekken. Ideaal voor een spannend en leerzaam kinderpartijtje. Wel moeten kinderen onder begeleiding van een volwassene zijn. De antwoorden op de gestelde vragen zijn opgehangen in het informatiebord bij de ingang van het Pinetum en in het bezoekerscentrum bij het gastenboek.

Maandelijkse rondleidingen
Van april t/m oktober is er elke tweede zondag van de maand om 14:00 uur een rondleiding met gids door het Pinetum.
Kosten: entree.
Duur: ongeveer een uur.
Opgave van tevoren is niet nodig.

l fb ig
Pinetum