Home  |  Contact  |  Sitemap  |  Privacy Statement  |  Webdesign: DG Graphic Design © 2015-2020
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125
Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl
ig fb fb

Wat is er te doen?

27 augustus t/m 11 september 2016 - Kunstexpositie van Haruka Matsuo

De Japanse beeldend kunstenaar Haruka Matsuo doet onderzoek naar de heilige bomen van Japan. Japan kent vele Shinto heiligdommen, waar priesters de natuur, de bomen en stenen met vele rituelen vereren. In elk natuurverschijnsel, in elke vreemd gevormde steen of boom kunnen geesten huizen. Dergelijke stenen, bomen of bergen kunnen heilig worden verklaard. De bomen worden voorzien van touwen van rijststro en papieren stroken.

In grote zwart-wit tekeningen verbeeldt Haruka de rituelen rond deze bomen. Ook laat zij een film zien die zij deze zomer in Japan maakte. Het belangrijke Ise heiligdom in Japan was hierbij haar inspiratiebron.

Het Pinetum is voor Haruka een bijzondere plek omdat zij in deze ommuurde tuin de sfeer herkent van een Shinto heiligdom.

In de tuin is een wandeling uitgezet die langs de collectie Japanse bomen voert. Een aantal daarvan zijn heilige bomen die in Japan vereerd worden. 

De beeldend kunstenaar Haruka Matsuo is opgeleid aan de kunstacademie in Kyoto en aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Zij ontving subsidies van het Mondriaan Fonds en een beurs van de Berlage Foundation. Zij exposeerde o.a. in het Lloyds Hotel in Amsterdam, in het Von Siebold Huis in Leiden en in Peking en Japan. Haruka Matsuo woont en werkt in Bussum. www.haruka.nl

Data: zaterdag 27 augustus, zondag 28 augustus, vrijdag 2 september t/m zondag 4 september, vrijdag 9 september t/m zondag 11 september, alle dagen vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur.

Plaats: in de overwinteringskas

Toegang: entree tuin. Vrienden hebben gratis toegang.

 

« terug  |  deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin