Home  |  Contact  |  Sitemap  |  Privacy Statement  |  Webdesign: DG Graphic Design © 2015-2020
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125
Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl
ig fb fb
Pinetum

Pinetum Blijdenstein is an attractive botanical garden, hidden away in a residential suburb of Hilversum, in the heart of the Netherlands.

Pinetum Blijdenstein specialises in conifers, but is also home to cycads, ephedras and rhododendrons, as well as a variety of tropical plants in its greenhouses. The Pinetum is part of the Dutch National Plant Collection and as such is one of the most important collections of conifers in the world.

The Pinetum regularly organises exhibitions, lectures on a variety of topics, guided tours and activities for children.

The garden is open every day of the year.

Featured

 Tuin blijft geopend; bezoekerscentrum gesloten
Pinetum Blijdenstein volgt de richtlijnen van het RIVM i.v.m. het coronavirus en neemt de volgende maatregelen t/m 6 april a.s.

De tuin van Pinetum Blijdenstein blijft op de normale tijden geopend. Het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang is wel gesloten voor bezoekers. Eind maart volgt meer informatie over de te nemen maatregelen in april.

Het bestuur wenst u een fijne en ontspannende wandeling!

Activities

zondag 5 april -  Opening ’Planthunters: op jacht naar het Groene Goud’ AFGELAST
Helaas gaat de feestelijke opening van het themajaar op zondag 5 april niet door i.v.m. de uitbraak van het Corona-virus. Wel kunt u met ingang van deze datum zelf de thema rondwandeling gaan lopen. ...  |  lees meer »

Paasmaandag 13 april -  Paaseieren zoeken
Voor kleine kinderen is dit de dag om in de botanische tuin Pinetum Blijdenstein paaseieren te zoeken. De paashazen zijn aanwezig en ze verstoppen heel veel eieren. De kinderen zoeken een mand vol met...  |  lees meer »

overview »