Pinetum Blijdenstein
Editie: 6715-07-2022
Zomerse rust

Zomerse rust

Het jaar 2022 vliegt voorbij. Na een voorjaar dat uitblonk in zon en net genoeg regen gaf, is de zomer alweer aangebroken. Vakantietijd voor velen!

Voor de thuisblijvers, die juist stiekem genieten van meer rust in eigen omgeving, is een bezoek aan de tuin een mooie mogelijkheid om heerlijk te genieten van de zomerse sfeer. Nooit is het te heet in de schaduw van de coniferen. En als de sproeiers aanstaan, kan je zelfs even afkoelen. Leuk die kreten!

Er staan enkele evenementen op het programma voor de komende twee maanden. Daarnaast zijn er diverse wandelroutes, zoals de themarondwandeling 'Op Drift' en de rondwandeling van vorig jaar 'Planthunters; op jacht naar het Groene Goud'. Voor blinden en slechtzienden zijn de geurkastjes 'Neuzen in het Pinetum' weer geplaatst.

 •  klik hier voor meer informatie over Neuzen
Japans bosbad 31 juli en 14 augustusJapans bosbad 31 juli en 14 augustus

Op de zondagochtend 31 juli en 14 augustus kunt u kennismaken met een Japans ’bosbad’ ofwel Shinrin-yoku onder begeleiding van Paulien Frieling.

Een wandeling in stilte met aandacht voor de natuur door middel van het bewust gebruiken van de vijf zintuigen zal u ontspanning geven. U dient zich hiervoor aan te melden via evenementen@pinetum.nl

 •  klik hier voor meer informatie
Go toernooi 21 augustusGo toernooi 21 augustus

De sterkste Go-spelers uit de Gooi- en Vechtstreek en daarbuiten ontmoeten elkaar op zondag 21 augustus tijdens het Blijdenstein Go-toernooi. Go is van origine een Oostaziatisch bordspel, dat met twee spelers gespeeld wordt.

Vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur wordt er bij mooi weer buiten gespeeld.

 •  klik hier voor meer informatie
Werk in uitvoeringWerk in uitvoering

Voor de muurkas werd de conifeer Austrocedrus chilensis bedolven door een enthousiast klimmende Ephedra. Tijd om in te grijpen en de boom te verlossen van het extra gewicht.

Austrocedrus chilensis groeit in de Andes (Chili en Argentinie) en wordt bedreigd door illegale houtkap. Het timmerhout is geurend en zeer hard. De conifeer kan zeer oud worden en is aangepast aan droge omstandigheden.

De leuke actiefoto is gemaakt door jongste tuinvrijwilliger Simon.
Nieuwe lindes JonkerwegNieuwe lindes Jonkerweg

Het drama van de zware storm die op 18 februari huis hield in het land lijkt alweer vergeten. De oude lindebomen aan de Jonkerweg kregen de volle laag en diverse bomen gingen om.

De gemeente Hilversum heeft snel actie ondernomen en de lege plekken weer ingevuld met jonge zilverlindes. Momenteel bloeien deze bomen en de heerlijke geur is in de tuin te ruiken.
Terras Klein VogelenzangTerras Klein Vogelenzang

Gedurende de zomermaanden is het terras van bezoekerscentrum Klein Vogelenzang bij mooi weer op woensdagmiddag en zondagmiddag 'geopend' vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur.

Als u geluk heeft, kunt u genieten van zelfgebakken taart. Een hapje en drankje op het mooiste terras van Hilversum!

Natuurlijk kunt u ook altijd zelf een lekker plekje zoeken op het gras of op een bank. Wel vragen we u alles netjes achter te laten en mogelijk afval van eigen consumpties zelf mee naar huis te nemen.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.