l fb ig

Wat is er te doen?

het hele jaar - Neuzen in het Pinetum

Voor de blinden en slechtzienden is een wandelroute geopend in de botanische tuin Pinetum Blijdenstein in Hilversum. We noemen deze route "Neuzen in het Pinetum" en het is een geur, kunst en bomen wandeling. Op deze wandelroute bij meerdere bijzondere bomen staat een kastje met een kunstwerk en de speciale geur van deze originele boom staat. Als u de klep van het kastje omhoog doet, ruikt u de geur middels verstuiving en hoort u een ingesproken verhaal over de conifeer.

Iedere boom heeft zo zijn verhaal en deze verhalen worden in de geurkasten met een audio-unit verteld. Het kunstwerk moet ook gevoeld worden en het sap van de boom kan geroken worden. Ook bij andere bomen kan gevoeld worden aan de bast en de naalden. Door deze wandeling wordt het geheim van de naaldbomen beleefd door onze medemens met handicap. Maar ook voor de ziende mens is deze wandelroute van ongeveer een uur een welkome ervaring.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
l fb ig
Pinetum