Pinetum Blijdenstein
Editie: 5929-09-2021
Herfst in aantocht

Herfst in aantocht

Nog even en dan gaan de cycaspalmen en de (sub)tropische coniferen weer naar binnen voordat de kou komt. Lekker warm in de kas overwinteren; wie wil dat niet? Een drukke tijd voor tuinbaas Hans en zijn vrijwilligers om met behulp van spierkracht en het gemotoriseerde werkpaard van het Pinetum, de blauwe Jolly, alle potten te versjouwen en een plekje te geven.

Het seizoen loopt ten einde, maar er zijn nog enkele activiteiten dit jaar (zie hieronder). U kunt op 10 oktober om 14.00 uur met een openbare rondleiding meelopen door de tuin. Terras en bezoekerscentrum zijn geopend.

Conform de wettelijke voorschriften dient u wel in bezit te zijn van de CoronaCheck of bewijs van vaccinatie als u binnen wilt zitten of gebruik wilt maken van het binnentoilet.

Shinrin Yoku-wandelingShinrin Yoku-wandeling

Op zondagochtend 10 oktober om 10.00 uur kunt u met Paulien Frieling een Shinrin Yoku-wandeling maken.

Paulien neemt u mee in de tuin voor een meditatieve kennismaking met dit Japanse bosbad. Alle zintuigen worden gebruikt voor het intensief beleven van de natuur. Na afloop drinkt u gezamenlijk een kopje thee.

U dient zich hiervoor aan te melden via evenementen@pinetum.nl


 •  klik hier voor meer informatie
Wijnproeverij Robert JacobsWijnproeverij Robert Jacobs

Robert Jacobs van Les Barriques de Saussignac vertelt u op zondagmiddag 10 oktober over de biologische en biodynamische wijnbouw van de rondom het dorp Saussignac (Bergerac) liggende wijnchateau's. Aansluitend kunt u een selectie uit drie rode, witte en een bijzondere dessertwijn proeven.

De presentatie met wijnproeverij begint om 15.30 uur. U dient zich hiervoor aan te melden via robert@lesbarriques.nl


 •  klik hier voor meer informatie
Onderhoud ReuzenzilversparOnderhoud Reuzenzilverspar

Voor de grotere klimklussen is afgelopen maand Arthur Lakerveld van The Tree Company in actie gekomen. Enkele grote coniferen, zoals de Reuzenmammoet-boom en de Edelspar bij de vijver hadden veel dood hout in de boom hangen. Voor de veiligheid is het op zijn tijd nodig dat deze takken uit de boom gezaagd worden, ook met het oog op het komende herfstseizoen.

Dit keer was ook de Reuzenzilverspar aan de beurt. Deze conifeer is de kampioen van Hilversum. Met zijn hoogte van plus 34 meter zal deze boom een geweldig uitzicht hebben gegeven. Foto’s volgen nog.
Terras Klein VogelenzangTerras Klein Vogelenzang

In ieder geval t/m zondag 17 oktober blijft het terras van bezoekerscentrum Klein Vogelenzang op woensdag- en zondagmiddag geopend voor uw bezoek.

Vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur is het mogelijk om te genieten van een hapje en drankje.

Natuurlijk blijft de tuin tijdens de komende wintermaanden gewoon geopend en zorgt deze altijd groene omgeving voor een ontspannende wandeling.

U bent van harte welkom!
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.