Pinetum Blijdenstein
Editie: 5718-07-2021
Zomertijd in de tuin

Zomertijd in de tuin

De zomervakantie is aangebroken en voor veel mensen betekent dit tijd voor ontspanning en het opladen van de batterij. Gelukkig is er ook weer genoeg te doen in de regio.

Het Erfgoedfestival Gooi & Vechtstreek is in 'full swing'. Kijkt u op de website naar alle mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een museumbezoek nu dat weer mogelijk is. Fietsen en wandelen kan altijd en dankzij de mooie app kunt u op pad met diverse routes en de inspirerende verhalen lezen van de Gooise & Vechtse grensverleggers. U gaat uw eigen omgeving weer met andere ogen bekijken. Laat u verrassen!

Op zondag 8 augustus om 14.00 uur vindt na lange tijd weer een eerste openbare rondleiding plaats. Gelet op het maximale aantal personen dient u zich vooraf aan te melden via evenementen@pinetum.nl

En natuurlijk kunt u iedere dag op eigen gelegenheid de nieuwe rondwandeling 'Planthunters: op jacht naar het Groene Goud' maken. Blijf niet thuis zitten en geniet van de zomer!


 •  klik hier voor website Erfgoedfestival
Zomer Doe Magazine ErfgoedfestivalZomer Doe Magazine Erfgoedfestival

Het zomerdoemagazine Gooise Grensverleggers is uit! Met steun van de Vrienden van het Gooi is dit boek weer gemaakt. Het is bestemd voor kinderen van 7-12 jaar, maar jongere kinderen kunnen het natuurlijk voorgelezen krijgen.

Het Doeboek is gratis verkrijgbaar (zo lang de voorraad strekt) op vertoon van uw Pinetum vriendenpas (1 exemplaar per kaart) op de woensdag- en zondagmiddag tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang.
Het Tuintheater komt weer!Het Tuintheater komt weer!

We zijn blij om deze zomer nogmaals Het Tuintheater te mogen verwelkomen met hun versie van Tsjechov’s beroemde eenakter ‘Het aanzoek’.

De ongetrouwde Iván verzamelt al zijn moed om aan te kloppen bij zijn buurman Stépan met de vraag of hij met zijn dochter Natalja mag trouwen. Dit is het begin van een humoristisch drama, vol zenuwinzinkingen, knikkende knieën en onhandigheden. Tsjechov heeft alles uit de kast gehaald om chaos te creëren.

Op vrijdag 20 augustus is om 16.30 uur een voorstelling. Natuurlijk vindt deze plaats in de buitenlucht, geheel conform de Corona-regels. Kosten bedragen 17,50 euro p.p. en u dient zich vooraf aan te melden via email: tuintheater@gmail.com


 •  klik hier voor meer informatie
ZintuigenrondwandelingZintuigenrondwandeling

Iedere woensdag- en zondagmiddag kunt u vanaf 14.00 uur in het Pinetum de zintuigenrondwandeling lopen. Tijdens deze wandeling worden de vijf zintuigen op een speelse en ontspannende manier gestimuleerd, zodat u de schoonheid van de natuur meer bewust kunt ervaren.

De rondwandeling is voor iedereen geschikt. U krijgt een beschrijving, een handdoekje en een loep mee. Na afloop kunt u genieten van een kopje Gingko-thee of voor de kinderen een glaasje limonade. Kosten bedragen 2,50 euro per persoon.
Uw eigen rondleidingUw eigen rondleiding

Mocht u heel graag met een besloten gezelschap een eigen rondleiding door het Pinetum willen maken, dan is dat mogelijk. U dient deze aan te vragen via onderstaande link.

Groepsgrootte is momenteel beperkt tot maximaal 15 personen, waarvoor u de entree betaalt plus 35,-- euro voor de rondleiding.

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.