Pinetum Blijdenstein
Editie: 5023-08-2020
Summer in the City

Summer in the City

De lange en warme zomer is nog niet voorbij en u hoeft zich niet te vervelen! In september zijn er weer enkele culturele evenementen te bezoeken in onze tuin. Alles met vooraf aanmelding en op veilige afstand. Allereerst een mooie muziekavond.

Op vrijdagavond 4 september kunt u in de tuin van Pinetum Blijdenstein en bij de Kwekerij op het Stationsplein komen luisteren naar een speciaal muziekoptreden aangeboden door de gemeente Hilversum. Die avond spelen voor u de 'Metropole Orkest Cello's' en het 'Zigeunercanon' met violisten Tim Kliphuis en Janneke van Prooijen.

Vooraf aanmelding voor beide locaties is noodzakelijk. Het aantal stoelen is beperkt, dus reageer snel als u erbij wilt zijn. Voor de locatie van het Pinetum geldt aanmelding per email: evenementen@pinetum.nl

Leest u de verdere details en aanvangstijden op onze website.

 •  klik hier voor meer informatie
Open Monumenten Weekend 2020Open Monumenten Weekend 2020

Het thema van het Open Monumenten Weekend is dit jaar 'Leermonument' en hoe goed past de botanische tuin Pinetum Blijdenstein onder deze titel. Uitgegroeid van een particuliere collectie van onze stichter Benjamin Willem Blijdenstein tot een van de belangrijkste coniferen-collecties ter wereld.

Op zaterdag 12 september worden twee rondleidingen gegeven, te weten om 11.00 uur en 14.00 uur. U dient zich hiervoor vooraf op te geven per email: evenementen@pinetum.nl

Zondag 13 september is de tuin open voor een vrije wandeling vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur. Het overige gedeelte van de middag is gereserveerd voor het optreden van het Goois Jeugd Orkest (zie item hieronder).

 •  klik hier voor meer informatie
Optreden Goois Jeugd OrkestOptreden Goois Jeugd Orkest

Tijdens het Open Monumenten Weekend treedt op zondagmiddag 13 september het Goois Jeugd Orkest op. Het optreden is verdeeld in twee blokken. Om 14.30 uur start het optreden van het Junior Goois Jeugd Orkest, gevolgd door de 'oudere' orkestleden om 15.30 uur.

U kunt hierbij aanwezig zijn, maar ook nu is er vooraf aanmelding gewenst via email: penningmeester.gjo@gmail.com
Tuintheater komt nog een keer langsTuintheater komt nog een keer langs

Wegens groot succes is nogmaals 'De Beer' te zien! De voorstelling door het Tuintheater van het toneelstuk van Anton Tsjechov begint om 16.00 uur op vrijdagmiddag 18 september.

De dynamische voorstelling door de jonge acteurs Julia van der Vlugt en Jurrien Remkes vindt plaats in de open lucht. De tweestrijd tussen een jonge, treurende weduwe en een wanhopige schuldeiser, die failliet dreigt te gaan. Alle heftige emoties komen voorbij en als dan ook Amor zijn pijlen richt, kan er van alles gebeuren!

U dient zich vooraf aan te melden via email: tuintheater@gmail.com

 •  klik hier voor meer informatie
Vrienden gezocht!Vrienden gezocht!

Leuke dingen kunt u beleven in het Pinetum! Maar het belangrijkste mag niet vergeten worden; onze mooie tuin. Geniet u regelmatig van een wandeling of bent u vaak van de partij bij onze evenementen, dan is het misschien een goed idee om 'vriend' te worden. Als u zich nu aanmeldt, kunt u gedurende dit jaar en volgend jaar gratis onze tuin bezoeken. En natuurlijk steunt u hiermee het voortbestaan van Pinetum Blijdenstein!

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.