Pinetum Blijdenstein
Editie: 4730-05-2020
Lente in Coronatijd

Lente in Coronatijd

Voor het Pinetum en voor iedereen is dit voorjaar door de uitbraak van het Corona-virus totaal anders verlopen. De tuin is al die tijd wel open gebleven. Gelukkig is dat mogelijk, omdat het voor bezoekers in het Pinetum niet moeilijk is onderling afstand te bewaren. Verder kwam alles tot stilstand; alle rondleidingen, evenementen en verhuuractiviteiten t/m juni zijn afgelast. Ons themajaar ’Planthunters: op jacht naar het Groene Goud’ en het Erfgoedfestival Gooi & Vechtstreek zijn beiden uitgesteld tot volgend jaar.

Er kunnen nu weer voorzichtig plannen voor de rest van het jaar gemaakt worden, maar altijd met een slag om de arm en conform de richtlijnen van het RIVM.


Uw bezoek is welkom!Uw bezoek is welkom!

De tuin is en blijft geopend op de normale entreetijden. Om besmetting van het Corona-virus via de kaartjesautomaat te voorkomen, heeft het bestuur besloten dat u gratis het Pinetum kunt bezoeken.

Mocht u onze mooie tuin zeer waarderen en het voortbestaan willen steunen in deze moeilijke tijden, dan kunt u natuurlijk donateur worden. U kunt zich aanmelden via de website. Ook een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld en helpt ons financieel.

Het terras bij ‘Klein Vogelenzang’ is vanaf 1 juni weer ingericht met tafels en stoelen, maar het bezoekerscentrum blijft nog gesloten, in ieder geval tot 1 juli. Verdere info kunt u lezen op onze website.

 •  klik hier voor meer informatie
IJsvogel weer terugIJsvogel weer terug

Zowel onze bomen en planten als de vogels trekken zich niets aan van alle commoties. Alles groeit, bloeit en bouwt nestjes in de tuin. Verrast werden wij door de komst van de ijsvogel, die gedurende twee jaar zich niet had laten zien. Stekelbaarsjes zijn favoriet en ontkomen niet aan de snelle snavel van dit wonderbaarlijk mooie vogeltje.

Foto is gemaakt door tuinvrijwilliger Matthijs van Eijk
Ontspanning in het groenOntspanning in het groen

Wat is het toch fijn om in zo’n groene en mooie omgeving als het Gooi te wonen. Waardeert u ook zo onze tuin? Een moment van ontspanning met een wandeling, even zitten op een bankje en kijken naar de schitterend bloeiende rododendrons en de spannende nieuwe kegels aan de coniferen. Een moment voor uzelf om de ’batterij’ op te laden. Blijf gezond en fijne Pinksterdagen!

Voor het downloaden of uitprinten van de algemene rondwandeling verwijs ik u naar de website. Hier kunt u ook de kinderspeurtocht vinden.

 •  klik hier voor websitepagina wandelroutes
FacebookFacebook

Op de Facebook-pagina van het Pinetum zijn enkele korte filmpjes geplaatst, opgenomen met de eigen mobieltjes van de rondleiders over diverse onderwerpen. Altijd interessant en persoonlijk gebracht en nu de rondleidingen nog even niet doorgaan, misschien leuk om te bekijken.

 •  klik hier voor Facebook-pagina Pinetum Blijdenstein
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.