Pinetum Blijdenstein
Editie: 4604-04-2020
Lente gaat gewoon door en de tuin blijft open!

Lente gaat gewoon door en de tuin blijft open!

Het voorjaar is losgebarsten, maar verloopt heel anders dan we ons een paar weken geleden hadden kunnen voorstellen. Ook Pinetum Blijdenstein ontkomt niet aan de gevolgen van de Corona-crisis.

Toch is het juist in deze spannende tijd fijn om een ontspannende wandeling in onze tuin te maken. Het bestuur heeft daarom besloten om de tuin geopend te houden voor bezoekers conform de normale openingstijden. Bezoekerscentrum Klein Vogelenzang is echter wel gesloten.

Er zijn regelmatig mensen in de tuin, maar het is er niet druk. U heeft dus alle gelegenheid om een wandeling zonder risico’s van besmetting te maken. Houdt u wel ruim 1,5 meter afstand van andere mensen die u tegenkomt in de tuin!

Evenementen in april en mei

Alle evenementen t/m 31 mei zijn afgelast. Dit betekent dat o.a. de opening van het themajaar op zondag 5 april, het paaseieren zoeken op tweede paasdag 13 april en de plantenmarkt ‘Stoer in de schaduw’ op zaterdag 23 mei niet doorgaan.

Over de geplande activiteiten vanaf 1 juni zullen wij u in de loop van mei, of zoveel eerder als mogelijk, informeren.

Nieuws uit het PinetumNieuws uit het Pinetum

De planten in het Pinetum hebben geen last van het virus en groeien gewoon door. Ook de rododendrons beginnen in bloei te komen en zullen in de komende weken voor veel kleur gaan zorgen.

Het werk in de tuin gaat ook door en er zijn weer een paar nieuwe aanwinsten in de collectie. Daarvan willen wij u graag op de hoogte houden. Via de website en nieuwsbrief, maar ook via Facebook en Instagram kunt u onze nieuwtjes lezen en zien. Verder komt in juni het volgende Blijdenstein Nieuws weer uit. •  lees hier artikel over Blijdenstein uit de Gooische Tamtam
Nieuwe algemene rondwandelingNieuwe algemene rondwandeling

Om de kans op besmetting via voorwerpen te voorkomen, kunt u momenteel geen gebruik maken van de beschreven rondwandeling die normaal gesproken altijd bij de entree voor u klaar ligt.

Als ’pleister op de wonde’ kunt u met onderstaande link de routebeschrijving downloaden op uw tablet of smartphone. Gewoon zelf uitprinten kan natuurlijk ook. Wij wensen u veel wandelplezier!

 •  download hier de beschrijving
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.