Pinetum Blijdenstein
Editie: 3820-08-2019
Beter in het Pinetum-dag op zondag 1 september

Beter in het Pinetum-dag op zondag 1 september

Op zondagmiddag 1 september a.s. is het weer tijd voor een speciale themadag in de tuin. ’Beter in het Pinetum’ heeft als ondertitel 'Ontspanning in het groen'. U kunt op allerlei manieren tot rust komen met diverse workshops en demonstraties. Een lezing over de ontstaansgeschiedenis en achtergronden van 'Shinrin-Yoku' (Japans bosbad) en onderzoek naar de werking van ’groen’ voor ons welzijn. Verder ook een rondleiding door de tuin langs de geneeskrachtige planten en bomen. Aan het einde van de middag kunt u meedoen met een Japans bosbad, voor deze activiteit (max 15 personen) dient u zich wel aan te melden. Een uitgebreid programma met tijdschema kunt u bekijken op onze website.

De tuin is geopend vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur. Entree tuin. Vrienden van het Pinetum hebben natuurlijk vrije toegang.

 •  klik hier voor programma en tijden
Hydrosollen onder de grote fijnsparHydrosollen onder de grote fijnspar

Ook kunt u dit jaar op 1 september weer Rens Spanjaard ontmoeten en kennismaken met de geuren van de hydrosollen die hij zelf destilleert uit coniferengroen. Rens legt uit hoe het destilleerproces in zijn werk gaat en hoe de werkzame stoffen uw welzijn kunnen bevorderen. Hydrosollen zijn extracten op waterbasis en minder heftig in hun werking dan etherische olie, maar daardoor vaker geschikt voor eigen gebruik.
Zhineng QigongZhineng Qigong

Nathalie de Haas, docente Zhineng Qigong en acupuncturist, geeft tijdens de Beter in het Pinetum-dag twee sessies van een half uur, waarbij u gewoon kunt aansluiten. Zhineng Qigong is een vorm van Chinese yoga die met behulp van eenvoudige staande oefeningen, die iedereen kan maken, lichaam en geest doet ontspannen. U krijgt nieuwe energie en het wordt rustiger in uw hoofd. Voor meer info over de praktijk van Nathalie: www.lingtong.nl

 •  klik hier voor programma en tijden
Een hemels geluid onder de bomenEen hemels geluid onder de bomen

Joris Cohen en Deniz Kavafoglu van Panne Dua zorgen voor de muzikale omlijsting van de middag. Zij bespelen de handpan, een relatief nieuw muziekinstrument dat klinkt als een zachte 'steelpan'. Heel sfeervol en ontspannend om naar te luisteren. Uniek dat Joris en Deniz op onze middag komen spelen, want hoe vaak krijgt u de kans om te luisteren naar twee ervaren bespelers van dit muziekinstrument.
Costerustuin is ook Beter met PlantenCosterustuin is ook Beter met Planten

Ons naaste 'tuin'buurtje, de Costerustuin aan de Zonnelaan, geeft tussen 14.00 uur en 17.00 uur extra rondleidingen langs de geneeskrachtige planten in de tuin. Al uw vragen kunt u stellen aan tuinvrijwilligster Isa van der Heijden. Na afloop staat een heerlijk kopje kruidenthee voor u klaar.

 •  klik hier voor website Costerustuin
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.