Home  |  Contact  |  Sitemap  |  Privacy Statement  |  Webdesign: DG Graphic Design © 2015-2023
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125
Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl
ig fb fb

Wat is er te doen?

zondag 1 september - Beter in het Pinetum-dag

Diverse ontspannende activiteiten biedt deze middag u. Nathalie de Haas geeft twee korte sessies Zhineng Qigong, een vorm van Chinese yoga die gericht is op het verzamelen van nieuwe energie (=chi) en het loslaten van oude energie met behulp van eenvoudige bewegingen die iedereen kan maken. Uw lichaam ontspant zich en het wordt rustiger in uw hoofd.

U kunt meelopen met een rondleiding langs de geneeskrachtige coniferen en planten in het Pinetum met Gerdy van der Lans. Mariette Belderbos houdt een lezing in het bezoekerscentrum over de wetenschappelijk bewezen feiten over hoe groen ons welzijn kan bevorderen. Met Paulien Frieling kunt u een Shinrin Yoku-wandeling door het Pinetum maken. Hiervoor dient u zich wel op te geven, omdat de groepsgrootte beperkt is tot 15 personen. Aanmelden via: evenementen@pinetum.nl

Ook dit jaar kunt u weer Rens Spanjaard ontmoeten onder de grote spar. Rens maakt bijzondere hydrosollen van coniferen, die u kunt ruiken. Hydrosollen worden verkregen naast etherische olie door het destilleerproces, maar zijn gebaseerd op water met daarin oplosbare vluchtige stoffen. De werkzaamheid van de diverse hydrosollen wordt uitgelegd.

Rens

 

Daarnaast wordt de sfeervolle muziek weer verzorgd door Joris Cohen en Deniz Kavafoglu met de handpan. Een verrassend mooi geluid tussen de bomen zal u in vervoering brengen. Kortom, een geweldige middag met een oprecht 'Beter in het Pinetum'-gevoel!

Programma en tijdschema:

12.30 uur: demo hydrosollen Rens Spanjaard

12.45 uur: demo Zhineng Qigong met Nathalie de Haas (half uur)

13.30 uur: demo hydrosollen Rens Spanjaard

13.45 uur: demo Zhineng Qigong met Nathalie de Haas (half uur)

14.00 uur: rondleiding langs de geneeskrachtige coniferen en planten met Gerdy van der Lans

14.30 uur: demo hydrosollen Rens Spanjaard

15.00 uur: lezing in het bezoekerscentrum door Mariette Belderbos

15.45 uur: Shinrin Yoku-wandeling in het Pinetum met Paulien Frieling, vooraf aanmelden via evenementen@pinetum.nl

Ook onze buurtjes, de Costerustuin aan de Zonnelaan, doet weer met ons mee. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur kunt u meelopen met Isa langs de geneeskrachtige planten in de tuin. Na afloop krijgt u een lekker kopje kruidenthee.

 

 

« terug  |  deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w