Pinetum Blijdenstein
Editie: 3708-07-2019
Volle zomerpracht

Volle zomerpracht

Al enkele weken laat achter de tuinmanswoning de Magnolia grandiflora haar spectaculaire bloemen zien. Witte bloemen van wel 30 centimeter doorsnee, heerlijk geurend naar citroen. Teken dat de zomer is aangebroken en de tuin na alle groei- en bloeiexplosies van de lente tot rust komt. Een mooie tijd om een wandeling te maken en te genieten van de zomer. Heeft u al de Beter met Planten-rondwandeling gelopen? U heeft dan kunnen lezen dat de Magnolia volop in de medische belangstelling staat vanwege haar geneeskrachtige eigenschappen. Zo kijkt u met andere ogen naar een geliefde boom.
Op zondagmiddag 14 juli en 11 augustus kunt u om 14.00 uur meelopen met de openbare Beter met Planten-rondleiding. Aanmelden is niet nodig en u betaalt de normale entree.
Landelijke Go toernooiLandelijke Go toernooi

Op zondag 25 augustus a.s. vindt in het Pinetum Blijdenstein het jaarlijkse landelijke Go toernooi plaats om de Blijdensteintrofee. Het toernooi, dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt, is vanwege de unieke locatie bijzonder populair bij de Go-spelers.

 •  Zie voor uitgebreide info onze website
 •  Informatie over deelname aan het toernooi kunt u opvragen via hilversum@gobond.nl
Beter in het Pinetum-dagBeter in het Pinetum-dag

Reserveert u alvast de datum van zondag 1 september in uw agenda? Op deze middag kunt u kennismaken met allerlei activiteiten gericht op uw welzijn in en met het groen. Korte demonstraties, interessante lezing en rondleiding.

 •  Zie voor uitgebreide info onze website
Uitslag HSG JeugdschaaktoernooiUitslag HSG Jeugdschaaktoernooi

Op zondag 16 juni jl. vond voor de zesde keer het HSG Jeugdschaaktoernooi plaats in het Pinetum. Drieënveertig jeugdige schakers streden om de Blijdenstein-trofee, een pion gedraaid uit coniferenhout. Het was een recordaantal deelnemers. Bovendien gaven de twee Vlaamse schakers het toernooi internationaal cachet. Na negen ronden werd de eindstand opgemaakt. Net als vorig jaar won de sterke jeugdschaker Roger Labruyere het toernooi en daarmee ook de felbegeerde trofee. Roger stond slechts een halfje af aan de nummer twee in de A-groep: Cédric Calis (7 punten). Derde werd Peter Nitrauw met 6 punten.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.