Pinetum Blijdenstein
Editie: 8002-11-2023
Herfstkleuren

Herfstkleuren

Na een bijna zomerse september en een natte oktober is nu toch de herfst aangebroken. Veel regen is de afgelopen weken gevallen en prompt schieten overal in de tuin de paddenstoelen uit de grond.

Ook de Goudlarix laat de groene naaldjes weer in goud veranderen voordat ze, sneller dan je wil, weer afvallen door een stevige herfstbui of koude nacht. Kortom, de winter is in aantocht.

De bouw van het Paviljoen nadert zijn voltooiing en zondag 10 december kunt u weer genieten van de sfeervolle kerstmarkt 'Kerst Natuurlijk'. Zet u de datum in uw agenda?

Op tijd voor de regenOp tijd voor de regen

Plotseling sloeg het weer half oktober om en snel moest er actie worden ondernomen. Alle cycaspalmen moesten de kas in en dat klusje is voornamelijk heel zwaar.

Dankzij de vrijwilligers stonden alle vorstgevoelige planten en coniferen binnen drie dagen weer onder dak. Een record! Voor iedereen die geholpen heeft: hartelijk dank!
Kerstmarkt NatuurlijkKerstmarkt Natuurlijk

Zondag 10 december kunt u vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur weer onze sfeervolle kerstmarkt 'Kerst Natuurlijk' bezoeken. Na het succes van vorig jaar is er besloten hetzelfde concept aan te houden.

Kraampjes buiten en binnen met leuke kerstdecoraties en kadootjes. Lekkernijen en muziek. Kerstknutsel voor de kinderen. Gezelligheid ten top onder de bomen.

Gratis entree, het kan niet op! U bent van harte welkom!

 •  klik hier voor meer informatie
Dak van PaviljoenDak van Paviljoen

Afgelopen woensdagmorgen vroeg reed er een grote betonwagen de smalle Van der Lindenlaan in met een bestelling van 25 kuub beton voor het te storten dak van het Paviljoen. De weergoden werkten gelukkig mee (het bleef die ochtend droog), zodat alles voorspoedig kon verlopen.

Het dak weegt 65 ton en de dikte varieert van 35 cm tot 50 cm. Gebouwd voor de eeuwigheid, zullen we maar zeggen.
Publieke figurenPublieke figuren

In het landelijk tijdschrift Groei & Bloei van november staat een kort interview met beheerdersechtpaar Hans en Gerdy.

Begin van dit jaar werden wij benaderd of wij wilden meewerken aan de rubriek 'Publieke figuren', aldus Gerdy. Hoe is het om te werken en te wonen in een openbare ruimte en als je professioneel tuinman bent, hoe ziet je eigen tuin eruit? Leuke vragen om te beantwoorden.

Het resultaat kunt u lezen via onderstaande link.

 •  klik hier voor het interview
Stemlocatie 22 novemberStemlocatie 22 november

Op woensdag 22 maart a.s. kunt u uw stem weer uitbrengen voor de verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in bezoekerscentrum Klein Vogelenzang.

Natuurlijk is het mogelijk om dit te combineren met een mooie wandeling door de tuin. Alle stembureaus zijn geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.