Pinetum Blijdenstein
Editie: 6307-03-2022
Storm Eunice

Storm Eunice

Vrijdag 18 februari was een dag om niet snel te vergeten. Storm Eunice raasde over het land en trof ook onze tuin. De lindebomen aan de Jonkerweg kregen de volle laag en doordat de rioleringswerkzaamheden het wortelgestel van diverse bomen had beschadigd, gingen er binnen korte tijd drie lindes om. Een exemplaar kwam door het hek en nam de Pinus contorta mee.

Verder bleef alles staan, maar het was een enorme bende in de tuin, die gelukkig dankzij de tuinvrijwilligers weer snel opgeruimd was. Hopelijk duurt het weer vele jaren voordat een nieuwe storm van dit kaliber langskomt.

Mocht u de komende tijd een wandeling komen maken, dan kunt u hier en daar nog de sporen van vernieling zien. Tijd heelt alle wonden, dus hopelijk zorgt de lente voor een goed herstel.
Lezing Een reisje naar Gondwanaland zondag 20 maartLezing Een reisje naar Gondwanaland zondag 20 maart

Gondwana was het zuidelijk deel van het supercontinent Pangea, dat in het late Jura, ongeveer 160 miljoen jaar geleden, uiteen begon te vallen in Antarctica, Zuid-Amerika, Afrika, India en Australiƫ. Hierdoor hebben de zuidelijke coniferen een bijzondere evolutie doorgemaakt.

Rob Kruijt, onze wetenschappelijke collectiebeheerder, zal hierover een boeiende lezing geven op zondagmiddag 20 maart in bezoekerscentrum Klein Vogelenzang, waarna Rob u meeneemt naar buiten om zijn verhaal bij de aanwezige planten en bomen duidelijk te maken.

U dient zich vooraf aan te melden via info@pinetum.nl


 •  klik hier voor meer informatie
Rondleiding zondag 13 maartRondleiding zondag 13 maart

Op zondagmiddag 13 maart om 14.00 uur kunt u weer meelopen met een openbare rondleiding door de tuin. De rondleiding duurt ongeveer een uur en het is een algemeen thema. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden en er zijn behalve de entree geen extra kosten hieraan verbonden.

Tuin is geopend vanaf 12.00 uur. Na afloop kunt u een drankje drinken in het bezoekerscentrum.

Stemmen in Pinetum BlijdensteinStemmen in Pinetum Blijdenstein

Voor het eerst is bezoekerscentrum Klein Vogelenzang een stemlokaal! Trots dat de gemeente Hilversum gekozen heeft voor deze unieke locatie.

U bent welkom op 14, 15 of 16 maart om uw stem hier uit te brengen en dit te combineren met een wandeling door de tuin. Hoe mooi kan een stemlocatie zijn!

De tuin is geopend vanaf 7.30 uur.

 •  klik hier voor meer informatie
LentekriebelsLentekriebels

De crocussen aan de voet van de Chinese watercipres staan volop in bloei. Jaren geleden kreeg Pinetum Blijdenstein van een vrijwilligster van de nabijgelegen Costerustuin een bakje met crocusbolletjes.

De bolletjes zijn goed aangeslagen en hebben zich behoorlijk uitgebreid. Goed nieuws voor de eerste insecten op zoek naar nectar en stuifmeel na de winter.

Ook de sneeuwklokjes en ijsblauwe Pushkinia's breiden zich goed uit. Over enkele weken komen de witte bosanemonen en de klaverzuring weer boven de grond. Leuk hoe alles elkaar weer opvolgt.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.