Pinetum Blijdenstein
Editie: 6231-01-2022
Blijdenstein erwtensoepwandeling

Blijdenstein erwtensoepwandeling

Op zondagmiddag 13 februari a.s. kunt u weer wandelen door het 19-eeuwse leven van de stichter van het Pinetum, Benjamin Willem Blijdenstein. Aan de hand van een routebeschrijving en fotobladen wandelt u over de Boomberg en het voormalige landgoed Vogelenzang.

U kunt starten vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur bij het bezoekerscentrum. Na afloop krijgt u een kom snert met roggebrood en spek. De wandeling is ca. drie kilometer lang en duurt een uur. Kosten bedragen 6 euro per persoon (inclusief entree en erwtensoep met roggebrood en spek) en kinderen tot 12 jaar 4 euro. Vrienden van het Pinetum betalen 3 euro. Tuin is geopend vanaf 12.00 uur. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Tijdens dit evenement is bezoekerscentrum Klein Vogelenzang nog gesloten. Op het terras staan vuurkorven klaar om u op te warmen en enkele tafeltjes en stoelen om zittend erwtensoep eten. Mocht het nodig zijn, dan staat er een tent om droog te zitten.
Bijzondere vondstBijzondere vondst

Vorig jaar ontdekte tuinvrijwilliger Hendrik van der Houwen een bijzondere steen, die al jaren verscholen ligt onder enkele rododendrons. Leden van de Nederlandse Archeologie Vereniging AWN Afdeling Naerdincklant werden op de hoogte gesteld en vonden sporen van menselijke bewerking op deze zwerfkei.

De plaatselijke AWN Afdeling heeft de steen betiteld als 'vondst van het jaar' en een uitgebreid artikel hierover gepubliceerd. U kunt via de link het artikel lezen.

 •  klik hier voor artikel AWN Naerdincklant
Themajaar 2022 Planten op driftThemajaar 2022 Planten op drift

Dit jaar is er speciale aandacht voor de continental drift die een belangrijke rol heeft gespeeld in de verspreiding en evolutie van coniferen. Het uiteenvallen van het zuidelijke supercontinent Gondwana is verantwoordelijk voor het bijzondere verspreidingspatroon van coniferen over Afrika, Zuid-Amerika, India, Australie en Antarctica.

Collectiebeheerder Rob Kruijt zal op zondagmiddag 20 maart a.s. hierover een boeiende lezing geven. Nadere informatie hierover volgt via de website.
Nieuwe aanwinstenNieuwe aanwinsten

Afgelopen week werd de varencollectie van Pinetum Blijdenstein uitgebreid met 40 nieuwe tropische varens voor de grote kas. Een schenking van de Leidse Hortus, die met dank werd aanvaard.

De nieuwe varens staan momenteel in quarantaine in de muurkas en zullen na enige tijd worden uitgeplant in de grote kas. Op de foto (vlnr) vrijwilliger Erik Meerts, collectiebeheerder Rob Kruijt en Roderick Bouman, collectiebeheerder van de Leidse Hortus.
Goede voornemens voor 2022Goede voornemens voor 2022

Draagt u de bijzondere collectie van Pinetum Blijdenstein een warm hart toe? Vindt u dit een groene oase, waar u graag even een wandeling maakt? Waardeert u de leuke evenementen die we hopelijk in 2022 weer kunnen organiseren? Steun ons en word vriend voor het nieuwe jaar.

Afgelopen jaren hebben we veel inkomsten uit verhuur van het bezoekerscentrum moeten missen en is er besloten met ingang van 1 februari 2022 de entree voor volwassenen met 50 cent te verhogen naar 3 euro. Entree voor kinderen tot 12 jaar blijft 1 euro.

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.