Pinetum Blijdenstein
Editie: 6107-12-2021
Feestdagen komen eraan

Feestdagen komen eraan

De laatste maand van dit bijzondere jaar is aangebroken. De vrijheid om te gaan en te staan waar we willen en met wie we willen, is nog steeds niet optimaal. Toch is veel mogelijk.

Tijdens deze tweede Corona-winter is het Pinetum elke dag geopend voor uw wandeling. Net als de vorige kerst is de tuin vanaf 15 december a.s. weer versierd en kunt u de kerstrondwandeling maken. Ook de kerststal is te bewonderen. Helaas kan de aangekondigde kerstboomrondleiding van 12 december niet doorgaan.

Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Pinetum Blijdenstein wensen u fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2022!
KerstrondwandelingKerstrondwandeling

Voor uw kerstrondwandeling kunt u ook dit jaar gebruik maken van de digitale beschrijving op onze website. U kunt deze hieronder via de link downloaden of zelf uitprinten.

Bij de ingang ligt ook een papieren versie. Het verzoek is om voor de kosten een kleine bijdrage te doen in de 'giftengleuf'. Veel wandelplezier!

 •  klik hier voor digitale kerstrondwandeling
Schone muurSchone muur

Begin november werd de historische tuinmuur van het Pinetum beklad met graffiti. Een kostbare grap om professioneel schoon te laten maken. Gelukkig tastte de gemeente Hilversum voor ons in de geldbuidel en werd de muur snel deskundig schoongespoten.

B&W van de gemeente Hilversum, heel erg bedankt hiervoor!
ZwerfstenenZwerfstenen

Nu er de komende tijd druk gegraven wordt om de riolering in de buurt te vernieuwen, komt de graafmachine soms de meters diep begraven zwerfstenen tegen.

Bijzonder verhaal als je bedenkt dat deze stenen duizenden jaren geleden tijdens de ijstijd duizenden kilometers ver uit Zweden zijn aangevoerd met het landijs. Dagelijks worden we hier in Hilversum geconfronteerd met de achtergebleven stuwwal.

De stenen krijgen een plek in de tuin bij de Mammoetboom. Komt u kijken naar alle verschillende steensoorten?
Openingstijden tijdens de feestdagenOpeningstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag is de tuin geopend vanaf 12.00 uur voor uw (kerst)wandeling. Als het donker wordt om 16.30 uur, sluit de poort

Even genieten van een frisse neus en wat beweging voor de gezondheid.

Bezoekerscentrum Klein Vogelenzang blijft nog gesloten. Wel kunt u voor het raam de verlichte kerststal bewonderen.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.