Pinetum Blijdenstein
Editie: 6002-11-2021
Gouden herfst

Gouden herfst

November is gekomen en enkele coniferen in het Pinetum laten hun naalden verkleuren en uiteindelijk los. Wie denkt dat deze collectie altijd groen is, kan zich laten overtuigen van enkele uitzonderingen. De Goudlarix doet zijn naam eer aan (zie foto), de Chinese watercipres kleurt langzaam zalmroze en de Ginkgo zal uiteindelijk zijn knalgele blaadjes laten vallen.

De kou komt eraan en alle potplanten staan weer veilig in de verwarmde kas. Gedurende de hele winter is het Pinetum elke dag geopend.

Op zondag 12 december zal het jaar 2021 afgesloten worden met de traditionele kerstrondleiding en enkele leuke kraampjes. In de volgende nieuwsbrief volgt hierover meer info.

Herfstrondleiding met pompoensoepHerfstrondleiding met pompoensoep

Zondagmiddag 14 november is om 14.00 uur een openbare rondleiding door de tuin. Paulien Frieling neemt u mee voor een wandeling langs bijzondere bomen met bijzondere verhalen. Na afloop kunt u genieten van een kop eigengemaakte pompoensoep. Het is herfst, dus we genieten van de kleuren en geuren in dit sfeervolle jaargetijde.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen en de pompoensoep proeven!

U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.
Planthunters: op jacht naar het Groene GoudPlanthunters: op jacht naar het Groene Goud

Deze hele winter kunt u nog de themarondwandeling 'Planthunters' door de tuin lopen. Avontuurlijke botanici gingen met gevaar voor eigen leven op 'jacht' naar bijzondere nieuwe planten en bomen. U kunt de verhalen lezen over tien bijzondere mannen en hun boom.
PaddenstoelenfeestPaddenstoelenfeest

Bij de ingangspoort, waar een aantal jaren geleden een oude Torreya californica stond, komen elk jaar koraalzwammen uit de grond. Waarschijnlijk nog terend op de wortelresten van de verdwenen conifeer.

Dankzij het natte weer en de nog relatief warme grond komen er op de meest onverwachte plekken allerlei paddenstoelen op. Soms is hun verschijning heel kortstondig, maar altijd verrassend hoe plotseling ze tevoorschijn komen.

Komt u kijken wat u kunt vinden? U bent van harte welkom voor uw wandeling!
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.