Pinetum Blijdenstein
Editie: 5806-09-2021
Open Monumentenweekend 2021

Open Monumentenweekend 2021

Dit jaar valt de sluiting van het Erfgoedfestival Gooi & Vecht samen met het Open Monumentenweekend 2021. Het thema is 'Mijn monument is jouw monument' en daarmee wordt ingespeeld op de gastvrijheid van meer dan dertig monument eigenaren om de deuren voor het publiek te willen openen. Hierbij is er speciale aandacht voor monumenten van de toekomst (Post65), gerestaureerde of getransformeerde monumenten, hotels en pensions en in enkele gevallen bijzondere interieurs.

In het Pinetum kunt u op zaterdag 11 september om 14.00 uur en op zondag 12 september om 13.30 uur een rondleiding meelopen.

Zowel voor de rondleiding in het Pinetum als voor de andere activiteiten tijdens het Open Monumentenweekend dient zich aan te melden via onderstaande link naar de website van het Dudok Architectuur Centrum.

 •  klik hier voor link website
Lezing 'Van plantenjager tot biopiraat'Lezing 'Van plantenjager tot biopiraat'

Op zaterdag 11 september geeft Norbert Peeters, botanisch filosoof en auteur van verschillende boeken waaronder ‘Botanische revolutie: de plantenleer van Charles Darwin’, ‘Rumphius Kruidboek' en het onlangs uitgegeven boek ‘Wildernis-vernis’ een lezing in het kader van ons jaarthema.

De lezing 'Van plantenjager tot biopiraat' vindt die middag twee keer plaats, namelijk om 13.00 uur en 15.00 uur. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Vol is vol.
Optreden Goois JeugdorkestOptreden Goois Jeugdorkest

Traditiegetrouw kunt u tijdens het Open Monumentenweekend op zondagmiddag weer genieten van een optreden door het Goois Jeugd Orkest. Het orkest telt meer dan 60 kinderen van 8 tot 20 jaar die samen een divers programma van klassieke meesterwerken, filmmuziek en pop zullen spelen.

Het optreden begint om 15.30 uur en u dient zich hiervoor aan te melden via onderstaande link naar de website van het GJO.

 •  klik hier voor website GJO
De herfstbodes bloeienDe herfstbodes bloeien

Onder de Japanse zilverspar (Abies firma) zijn de cyclamen weer gaan bloeien. Altijd een vrolijk gezicht die tere roze bloemen, die het uitstekend doen in de strooisellaag van de coniferen.

September belooft ons mooi nazomerweer te geven, dus komt u vooral nog vaak genieten van een wandeling. De tuin is elke dag geopend en op woensdag- en zondagmiddag is het mogelijk te genieten van een drankje of hapje op het terras voor het bezoekerscentrum vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.