Pinetum Blijdenstein
Editie: 5612-06-2021
Planthunters: op jacht naar het Groene Goud

Planthunters: op jacht naar het Groene Goud

Na de ‘valse’ start vorig jaar, veroorzaakt door omstandigheden die het gehele openbare leven lam legden, kunt u deze zomer eindelijk genieten van de nieuwe rondwandeling ‘Planthunters: op jacht naar het Groene Goud’. Aan de hand van een selectie bijzondere coniferen en een rododendron kunt u tien spannende verhalen lezen over hun ontdekkers.

Wie waren deze avontuurlijke botanici, die met gevaar voor eigen leven de wereld introkken op zoek naar nieuwe planten? Wie waren hun opdrachtgevers? En welke ontberingen moesten ze ondergaan, voordat ze eindelijk hun ‘groene schat’ gevonden hadden?

Wij nodigen u van harte uit om de rondwandeling te maken en te genieten van al het moois dat de ‘planthunters’ uit verre streken meebrachten.


 •  klik hier voor meer informatie
Erfgoedfestival Gooi & VechtErfgoedfestival Gooi & Vecht

Musea, bibliotheken en historische kringen in Gooi & Vecht organiseren deze zomer een Erfgoedfestival over grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders in onze regio.

Via tentoonstellingen, educatieve programma's, vlogs, podcasts en een kinderdoeboek worden de verhalen voor een breed publiek ontsloten. Vanwege de Covid-19 maatregelen is een buitenprogramma georganiseerd, zodat u zelfstandig op pad gaat langs de historische locaties met behulp van 14 thematische wandelingen en een fietspuzzeltocht in de Spacetime Layers app. •  klik hier voor website Erfgoedfestival
Programma met fiets- en wandelroutes ErfgoedfestivalProgramma met fiets- en wandelroutes Erfgoedfestival

In het kader van het Erfgoedfestival zijn er thematische fiets- en wandelroutes samengesteld met begeleiding op de route, historische foto's en verhalen. De wandelroutes zijn overzichtelijk opgenomen in de 'Spacetime Layers app', die u gratis kunt downloaden in de App Store (Apple) of Play Store (Android).

De papieren fietsroutekaart is gratis verkrijgbaar bij de entree van het Pinetum.

 •  klik hier voor meer informatie
Terras Klein VogelenzangTerras Klein Vogelenzang

Het terras bij bezoekerscentrum ‘Klein Vogelenzang’ is bij goed weer open.

Op woensdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur kunt u koffie, thee of een ander drankje met iets lekkers erbij bestellen. Ook is er de mogelijkheid om droog te zitten onder de tent, die weer opgezet is boven het terras.

Wees welkom en combineer uw wandeling met een 'terrasje pakken' in het Pinetum!
Karma in het PinetumKarma in het Pinetum

Afgelopen mei werd de vijver van het Pinetum gebruikt voor een opname van het televisieprogramma 'Het Klokhuis'. Het onderwerp was 'muggen' en niet dat er veel muggen in de tuin voorkomen, eigenlijk helemaal niet dankzij de vele vogels en vleermuizen, maar de locatie was prima voor hun doel. Een actrice zou in het water moeten vallen! Kijkt u naar de opname via Instagram. De gehele uitzending van 28 mei is te zien op www.hetklokhuis.nl

 •  klik hier voor Instagram-sketch
Vrienden gezocht!Vrienden gezocht!

Heeft u afgelopen voorjaar het Pinetum 'ontdekt' en wilt u ons steunen met uw vriendschap? Al voor Euro 20,-- kunt u geheel 2021 de tuin inlopen voor een wandeling. Tweemaal per jaar krijgt u het Blijdenstein Nieuws toegestuurd en mag u enkele andere botanische tuinen gratis bezoeken. Daarnaast steunt u met uw vriendschap het voortbestaan van een waardevolle botanische collectie, een groen pareltje in Hilversum!

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.