Pinetum Blijdenstein
Editie: 5526-05-2021
Koud voorjaar en een rustig begin

Koud voorjaar en een rustig begin

Lage temperaturen kenmerken dit voorjaar, alles is wat vertraagd in groei en bloei, soms wel drie weken. Een rustiger tempo past eigenlijk wel bij deze bijzondere tijd. Toch gaat het voorjaar door en kan er zeker langer genoten worden van de bloeiende rhododendrons.

Op eerste Pinksterdag werd eindelijk het seizoen 2021 geopend en wel met het concert van het Cuypers Ensemble. De muziek van o.a. Bach, Haydn en Dvořak klonk geweldig. Een groot compliment voor dirigente Liora Ish-Hurwitz, want repeteren in corona-tijd is niet eenvoudig. Zelfs het weer werkte mee; de wind blies de bladmuziek soms van de standaards, maar het was de hele middag droog en zonnig.

Kalmpjes aan gaan er ook in juni enkele activiteiten georganiseerd worden. Het succesvolle Tuintheater komt terug en er is een bijzonder concert van ARquatic Live. Voor beide optredens dient u zich vooraf aan te melden en rekening te houden met de al bekende voorschriften. Voor meer info kunt u hieronder terecht en op onze website.
Grensverleggend concertGrensverleggend concert

Op zondag 6 juni is “ARquatic Live” te horen in het Pinetum. Deze show van 15 minuten van de CodeKlavier is een combinatie van piano en elektronische muziek, gekoppeld met Augmented Reality (AR) visuals die bezoekers kunnen ervaren op hun eigen telefoon. Download van tevoren the ARquatic app uit de app store.

De gratis optredens op zondag 6 juni worden gespeeld om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. U dient vooraf te reserveren via onderstaande link. Reageer snel, want er kunnen maximaal 30 personen per optreden meeluisteren.


 •  klik hier voor meer informatie en aanmelding
Het Tuintheater komt weer!Het Tuintheater komt weer!

Na een succesvol optreden vorig jaar zijn we blij Het Tuintheater weer te mogen verwelkomen met hun versie van Tsjechov’s beroemde eenakter ‘Het aanzoek’.

De ongetrouwde Iván verzamelt al zijn moed om aan te kloppen bij zijn buurman Stépan met de vraag of hij met zijn dochter Natalja mag trouwen. Dit is het begin van een humoristisch drama, vol zenuwinzinkingen, knikkende knieën en onhandigheden. Tsjechov heeft alles uit de kast gehaald om chaos te creëren.

Op zaterdag 12 juni worden er twee voorstellingen gegeven om 17.00 uur en 19.30 uur. Natuurlijk vinden de voorstellingen plaats in de buitenlucht, geheel conform de Corona-regels. Kosten bedragen 17,50 euro p.p. en u dient zich vooraf aan te melden via email: tuintheater@gmail.com


 •  klik hier voor meer informatie
Nieuwe kaartjesautomaatNieuwe kaartjesautomaat

De oude kaartjesautomaat, waar u alleen met contant geld kon betalen, heeft plaats gemaakt voor een nieuw apparaat. U kunt nu met uw pinpas of creditcard een kaartje kopen. Makkelijk en bovendien contactloos. De aanschaf van de automaat is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Kickstart Cultuurfonds.

Daarnaast kunt u altijd nog contant uw entree betalen of een donatie doen in de 'giftengleuf'.

Natuurlijk kunt u de kaartjesautomaat ook 'links' laten liggen en gewoon vriend worden van het Pinetum voor 20 euro voor 2021!

 •  klik hier voor meer informatie
Terras Klein VogelenzangTerras Klein Vogelenzang

Het terras bij bezoekerscentrum ‘Klein Vogelenzang’ is bij goed weer open.

Op woensdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur kunt u koffie, thee of een ander drankje met iets lekkers erbij bestellen. Ook is er de mogelijkheid om droog te zitten onder de tent, die weer opgezet is boven het terras.

Wees welkom en combineer uw wandeling met een 'terrasje pakken' in het Pinetum!
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.