Pinetum Blijdenstein
Editie: 5403-04-2021
Lente is losgebarsten

Lente is losgebarsten

Wat hebben we hier naar uitgekeken! Na dit bijzondere jaar en de hoop op een nieuw begin. De natuur is weer ontwaakt en de lente is losgebarsten. Komende maanden gaan de rododendrons in een echte bloei-estafette. De eerste bloemen kunt u nu al bewonderen. De coniferen gaan weer uitlopen en nieuwe kegels vormen. Op de foto ziet u de fraaie jonge kegel van de Larix griffithii.

Natuurlijk zal dit voorjaar nog anders zijn, maar hopelijk kan er in de zomer weer meer. Eind mei zal het themajaar ’Planthunters: op jacht naar het groene goud’ een aanvang nemen met een interessante rondwandeling.

Wij houden u op de hoogte en wensen u vrolijke en gezonde paasdagen!
Opgefrist bezoekerscentrumOpgefrist bezoekerscentrum

Zoals zovele mensen maak je het beste van de situatie. Het bezoekerscentrum was hard toe aan een frisse schilderbeurt. Nieuwe kleuren en enkele andere accenten om deze zomer hopelijk weer bezoekers te kunnen ontvangen in een opgefrist ’Klein Vogelenzang’.

Zodra het weer mag, kunt u een kijkje komen nemen en genieten van een vernieuwd assortiment hapjes en drankjes.
Einde van een boomEinde van een boom

Aan elk leven komt een einde en dat geldt ook voor bomen. Dicht bij de ingangspoort stond een beeldbepalende conifeer, de Brewer's treurspar (Picea breweriana), geplant in 1947. Tijdens een stormachtige zondagmiddag enkele weken geleden bleek de boom over te hellen en de wortelkluit los te komen uit de grond.

Alarmfase 1! De 20 meter hoge spar was onstabiel en zou op het huis kunnen vallen. Dit risico was te groot en zo moesten we afscheid nemen van deze Amerikaanse reus. Veiligheid gaat boven alles!
Openingstijden tijdens de paasdagenOpeningstijden tijdens de paasdagen

Tijdens beide paasdagen is het Pinetum voor uw bezoek geopend vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur.

Bezoekerscentrum Klein Vogelenzang is conform de Corona-voorschriften nog gesloten.

Helaas is er dit jaar geen paaseieren zoeken voor de kinderen, maar u bent natuurlijk van harte welkom om te genieten van een wandeling in de tuin.

Op de foto de Chinese Rhododendron oreodoxa var. fargesii, vernoemd naar de Franse missionaris en planthunter Paul Farges.
Vrienden gezocht!

Heeft u afgelopen winter het Pinetum 'ontdekt' en wilt u ons steunen met uw vriendschap? Al voor Euro 20,-- kunt u geheel 2021 de tuin inlopen voor een wandeling. Daarnaast krijgt u tweemaal per jaar het Blijdenstein Nieuws toegestuurd en kunt u enkele andere botanische tuinen gratis bezoeken.

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.