Pinetum Blijdenstein
Editie: 5313-12-2020
Fijne feestdagen en een gezond 2021!

Fijne feestdagen en een gezond 2021!

De feestdagen staan voor de deur! Tijd om op afstand samen te zijn en dit spraakmakende jaar positief af te sluiten. Misschien geen fysieke nabijheid, maar aandacht in de vorm van een kaartje, telefoontje, mailtje of appje! Houd contact met elkaar en wens elkaar het allerbeste!

Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Pinetum Blijdenstein sluiten zich hierbij graag aan en wensen iedereen fijne feestdagen en een mooi en gezond nieuwjaar!

KerstboomrondwandelingKerstboomrondwandeling

Wist u dat Albert, de Duitse echtgenoot van koningin Victoria, de kerstboom voor het eerst aan het Engelse hof introduceerde? Het werd een grote rage en al snel vond de kerstboom een plekje in de Europese woonkamers. Had u enig idee dat de appel de voorloper is van de glazen kerstbal? En de staf van de Paus versierd is met een dennenappel?

Deze verhalen en meer omtrent de winterse kersttradities kunt u lezen tijdens de kerstboomrondwandeling. Dit jaar helaas geen rondleiding, maar met de beschrijving is deze mooie en interessante wandeling toch te maken. U kunt deze downloaden op uw tablet of smartphone of thuis zelf uitprinten. Tot en met 6 januari is de wandeling uitgezet.

 •  klik hier voor de wandeling
Lekker met jeneverbesLekker met jeneverbes

Rundvleesstoof, een feestelijk smeerseltje op een vers stokbroodje of een warme drank op een koude namiddag. U heeft misschien nu meer tijd en zin iets lekkers te maken in de kerstvakantie.

Deze maand staat in het teken van de (her)ontdekking van de jeneverbes. Enkele winterse recepten kunt u vinden op onze website.

 •  klik hier voor de recepten
Openingstijden tijdens de feestdagenOpeningstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag is de tuin geopend om 12.00 uur voor uw (kerst)wandeling. Even genieten van een frisse neus en wat beweging voor de gezondheid.

Bezoekerscentrum Klein Vogelenzang blijft nog gesloten. Wel kunt u voor het raam de verlichte kerststal bewonderen (zie foto bovenaan).
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.