Pinetum Blijdenstein
Editie: 5105-11-2020
Tuin tijdelijk gesloten

Tuin tijdelijk gesloten

Met ingang van woensdag 4 november 22.00 uur zijn de maatregelen van de Rijksoverheid tegen het Corona-virus aangescherpt en heeft het bestuur besloten het Pinetum tijdelijk te sluiten voor uw wandeling vanaf donderdag 5 november t/m woensdag 18 november.

Wij doen ons best om de tuin weer open te stellen vanaf donderdag 19 november. Hierover zullen wij u via een volgende nieuwsbrief en op onze website op de hoogte houden.

Hopelijk kan over twee weken de poort weer worden geopend voor uw bezoek. Blijf gezond!
Planten uit SchotlandPlanten uit Schotland

Een kist met tientallen jonge planten van de in het wild kwetsbare Chileense pruimenboom (Prumnopitys andina) werd deze week bezorgd vanuit Schotland. In samenwerking met de Royal Botanic Garden Edinburgh is het de bedoeling om de planten te gebruiken voor een zogenaamde 'conservation hedge'. Prumnopitys is namelijk groenblijvend, winterhard en laat zich prima snoeien. Kenmerkend van een natuurbeschermingshaag is dat alle planten een verschillende moederplant hebben. De haag heeft zo de beschermende functie van een levend depot van verschillend genetisch materiaal. Dit project is gesubsidieerd door de Stichting Van Lennep-Bartel Fonds.
Winter komt eraanWinter komt eraan

Afgelopen maand is tuinbaas Hans met zijn vrijwilligers druk geweest om de collectie cycaspalmen en (sub)tropische coniferen voor de vorst in de plantenkas te zetten. Altijd weer een hele klus en fijn als de planten veilig voor de winter binnen staan.

De zware kuipen met soms metershoge coniferen worden behoedzaam opgetild door het werkpaard van het Pinetum, de blauwe Jolly.

Nieuwe vrienden gevraagd en gevondenNieuwe vrienden gevraagd en gevonden

Nu het jaar 2020 bijna ten einde loopt, kunnen we terugkijken op een jaar, dat niet snel vergeten zal worden. Virus Corona beheerste ons gehele sociale leven. Veel kon en mocht niet, maar gelukkig kon onze tuin het grootste gedeelte open blijven, tot nu dan.

Heel mooi dat vele bezoekers niet alleen genoten van hun wandeling, maar het ook belangrijk vinden het voortbestaan van het Pinetum te steunen.

Een record aantal van nieuwe vrienden is het resultaat en daarmee zijn we erg blij. Als de poort weer kan opengaan, bent u allemaal van harte welkom!
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.