Pinetum Blijdenstein
Editie: 4905-08-2020
Voorzichtig weer wat activiteiten

Voorzichtig weer wat activiteiten

In de maand augustus kunt u weer enkele activiteiten in het Pinetum verwachten. Voorzichtig en op afstand met vooraf aanmelding. Dat zijn de voorwaarden om het voor iedereen gezond te houden. Allereerst komt er 16 augustus een leuke voorstelling door het Tuintheater. Hieronder leest u de details. Ook het traditionele jaarlijkse Go toernooi gaat toch door. U dient zich voor beide evenementen aan te melden.

Helaas is er zondag 9 augustus geen openbare rondleiding door het Pinetum. De eerstvolgende mogelijkheid zal zijn tijdens het Open Monumentenweekend van 12 en 13 september. Er zullen dan rondleidingen worden gepland, waarvoor u zich vooraf dient aan te melden. Begin september volgt meer info in de volgende nieuwsbrief.
TuintheaterTuintheater

Op zondagmiddag 16 augustus om 16.00 uur speelt Het Tuintheater een openbare voorstelling in Pinetum Blijdenstein. Het Tuintheater is een initiatief van acteurs Jurriƫn Remkes en Julia van der Vlugt. Samen met regisseur Stephen Liebman hebben zij dit collectief opgericht en spelen zij deze zomer de voorstelling De Beer van de beroemde Russische schrijver Anton Tsjechov. U bent van harte uitgenodigd.

Uiteraard met voldoende ruimte en afstand om het publiek te laten genieten van dit actuele toneelstuk. De voorstelling duurt 45 minuten en wordt gespeeld tegen een vrijwillige bijdrage. De tuin is geopend vanaf 12.00 uur.

U kunt een plaats reserveren door een mailtje te sturen naar: tuintheater@gmail.com
Vermeld daarin uw naam en met hoeveel mensen u wenst te komen.

 •  klik hier voor meer informatie
Go toernooiGo toernooi

Op zondag 23 augustus a.s. vindt voor de vijfde keer in het Pinetum het Go-toernooi plaats, waar een keur aan Go-spelers zal strijden om de titel van winnaar van de Blijdensteintrofee. Het Go-spel, dat afkomstig is uit Japan, geldt als het moeilijkste bordspel ter wereld. Het zijn dan ook alleen zeer knappe koppen, die we in het Pinetum aan het spelbord zullen zien. De organisatie berust bij de Go-club Hilversum.

Meer informatie over deelname via hilversum@gobond.nl.
Bezoekerscentrum op zondagmiddag openBezoekerscentrum op zondagmiddag open

Al enkele malen is het bezoekerscentrum opengesteld geweest op zondagmiddag. Het is een groot succes. U weet het terras weer te vinden en dankzij de inzet van de vrijwilligers kunt u heerlijk ontspannen met een drankje of hapje.

Vanaf 13.30 uur tot 16.30 uur kunt u iedere zondagmiddag in augustus hier terecht. De tuin is overigens vanaf 12.00 uur geopend.
Vrienden gezocht!Vrienden gezocht!

Heeft u de afgelopen maanden dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid om gratis het Pinetum te bezoeken? Waardeert u de rust van deze kleine groene oase en wilt u een financieel steentje bijdragen om het voortbestaan van Pinetum Blijdenstein te steunen?

U kunt vriend worden en ons helpen de tuin met de bijzondere plantencollecties een gezonde toekomst te geven.


 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.