Pinetum Blijdenstein
Editie: 4807-07-2020
Lome zomerdagen

Lome zomerdagen

De zomervakantie is aangebroken en veel Nederlanders zullen hun vrije dagen in eigen land doorbrengen. Ook het Pinetum kunt u alle dagen bezoeken en genieten van de koelte en rust onder de bomen. Een blik op de bloeiende waterlelies en wie weet, heeft u geluk en ziet u de ijsvogel vissen bij de vijver. Genieten van de lome zomerdagen in eigen land.

Met ingang van de maand juli blijft de situatie hetzelfde. De tuin is toegankelijk op de gangbare openingstijden. Het bezoekerscentrum zal in de zomermaanden op de zondagmiddagen vanaf 12 juli weer opengesteld worden. Wees welkom!

 •  klik hier voor meer informatie
Bezoekerscentrum op zondagmiddag openBezoekerscentrum op zondagmiddag open

Vanaf zondagmiddag 12 juli kunt u vanaf 13.30 uur tot 16.30 uur terecht in het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang voor een drankje of hapje. Dit geldt voor alle zondagmiddagen in de maanden juli en augustus.

Natuurlijk is ook het terras een heerlijke plek om even uit te rusten van een wandeling of fietstocht. Er is een pinautomaat aanwezig voor betaling van uw consumpties of cadeau-artikelen.
Een paviljoen voor het PinetumEen paviljoen voor het Pinetum

Al meer dan dertig jaar doet het huidige podium goede dienst om evenementen in de open lucht te kunnen organiseren zoals de jaarlijkse jeugdschaak- en Go-toernooien, vele huwelijksvoltrekkingen en zelfs een operavoorstelling.

Na al deze jaren is het podium rijp voor vervanging en is in 2018 een ontwerp-wedstrijd uitgeschreven, die gewonnen is door de architect Enzo Valerio. Een nieuw multifunctioneel paviljoen met een open karakter dat de monumentale bomen niet in de weg staat.

Binnenkort zal gestart worden met de fondsenwerving om de bouw te kunnen realiseren.

 •  klik hier voor meer informatie
Opvallende zadenOpvallende zaden

Momenteel kunt u in de grote kas een kleurrijk verschijnsel zien. De vrouwelijke kegel van de Encephalartos natalensis valt uiteen in fel oranje-rode zaden. Deze cycadee komt oorspronkelijk voor op de berghellingen in KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika. Het dunne, rode vruchtomhulsel van de zaden wordt daar gegeten door vleermuizen, apen en trompetneushoorn-vogels. De grote zaden zelf zijn giftig, maar worden op die manier wel verspreid.
Boombergse bijtjes zijn drukBoombergse bijtjes zijn druk

Onze Boombergse bijtjes hebben veel honing gemaakt. De vele zonuren en rijke bloei van alle voorjaarsbloemen en bomen in de wijk zorgden voor nectar en stuifmeel in overvloed.

Een gedeelte van de opbrengst van hun harde werken heeft tuinbaas Hans 'geoogst' en voor u in potjes gestopt. Een leuk en origineel cadeautje om weg te geven of lekker zelf van te smikkelen.

Bij het huis kunt u deze Boombergse voorjaarshoning kopen. Koud geslingerd en zonder toevoegingen. Op zondag-middag is de honing ook verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.