Pinetum Blijdenstein
Editie: 4531-01-2020
Blijdenstein erwtensoepwandeling

Blijdenstein erwtensoepwandeling

Op zondagmiddag 9 februari a.s. kunt u weer wandelen door het 19-eeuwse leven van de stichter van het Pinetum, Benjamin Willem Blijdenstein. Aan de hand van een routebeschrijving en fotobladen wandelt u over de Boomberg en het voormalige landgoed Vogelenzang.

U kunt starten vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur bij het bezoekerscentrum. Na afloop krijgt u een kom snert met roggebrood en spek. De wandeling is ca. drie kilometer lang en duurt een uur. Kosten € 5,-- per persoon. Vrienden van het Pinetum en kinderen tot 12 jaar betalen € 3,--. Tuin is geopend vanaf 12.00 uur.
Redding van de WollemiaRedding van de Wollemia

Groot in het nieuws afgelopen weken was de spectaculaire redding van de enige wildpopulatie Wollemia nobilis in de Blue Mountains bij Sydney (Australië). Bedreigd door de grote bosbranden werd alles op alles gezet om deze bomen te redden. In 1994 werd de Wollemia bij toeval ontdekt door David Noble in een kloof. Na onderzoek bleek de unieke conifeer een uitgestorven gewaande soort te zijn, lijkend op fossiele plantafdrukken van 91 miljoen jaar geleden. Pinetum Blijdenstein heeft enkele exemplaren in de collectie. In de grote kas kunt u de Wollemia bewonderen.

 •  klik hier voor artikel van the Sydney Morning Herald en video
Nestkastjes te koopNestkastjes te koop

Al enkele jaren timmert de Hilversummer Peter Siebbeles geheel kosteloos schitterende nestkasten voor het Pinetum en voor de verkoop! Afgelopen week werd de voorraad weer aangevuld met nieuwe exemplaren.

Deze zijn in het bezoekerscentrum te koop voor de prijs van € 25,--. Kwalitatief en mooi om naar te kijken maakt Peter de kastjes van afvalhout van een plaatselijk aannemersbedrijf. Hoe milieubewust kan je het hebben? De vogels blij, het Pinetum blij en u blij?

 •  klik hier voor beschrijving nestkasten
Midwinter in bloeiMidwinter in bloei

Uitzonderlijk mooi bloeit hij deze winter. Een winter die tot nu toe zeer mild uitpakt. Rhododendron dauricum 'Midwinter' is verantwoordelijk voor deze lila bloemenpracht. De eerste is altijd speciaal, dus genieten maar, zolang het duurt en de sneeuw en vorst nog even wegblijven.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.