Pinetum Blijdenstein
Editie: 4413-01-2020
Gelukkig nieuwjaar en volop plannen

Gelukkig nieuwjaar en volop plannen

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2020! Het gaat weer een mooi jaar worden met veel nieuwe plannen. Allereerst gaat begin april ons nieuw themajaar van start. De titel wordt 'Planthunters: op jacht naar het Groene Goud'. Wist u dat de meeste tuinplanten van ver komen en vaak met gevaar voor eigen leven gevonden zijn door avontuurlijke botanisten? Veel planten en bomen zijn vernoemd naar hun ontdekkers en die verhalen gaan de basis vormen voor het nieuwe jaar. Spannend!

Ook het project 'Een paviljoen voor het Pinetum' gaat gestaag verder. Architect Enzo Valerio heeft zijn voorlopige ontwerp prachtig aangepast en na definitieve goedkeuring zal dit jaar begonnen worden met de fondsenwerving.
Erfgoedfestival 2020Erfgoedfestival 2020

Ook staat 2020 in het teken van het Erfgoedfestival Gooi & Vecht. Diverse musea en culturele instellingen zoals het Muiderslot, Singer Museum, Kasteel-Museum Sypestein, Instituut voor Beeld & Geluid, Museum Huizen en Toerisme Gooi & Vecht zullen dit jaar aandacht besteden aan het thema ’Grensverleggers in Gooi & Vecht’. Pinetum Blijdenstein schuift ook aan en zal de nadruk leggen op de persoon van Benjamin Willem Blijdenstein, de stichter van het Pinetum, maar ook de mecenas van Hilversum. U kunt speciale activiteiten zoals rondleidingen en lezingen verwachten. Begin september willen we een feestelijke Blijdenstein-dag organiseren. Kortom, 2020 is er volop te genieten!
Rondleiding zondag 12 januariRondleiding zondag 12 januari

Op zondagmiddag 12 januari om 14.00 uur kunt u kennismaken met de coniferen die opgenomen zijn in de nieuwe algemene rondwandeling. Mariette Belderbos neemt u mee de tuin in en u krijgt een loepje mee om te letten op de kleinste details van onze collectie. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.
Bezoek uit ChinaBezoek uit China

Op 17 december werd het Pinetum vereerd door een bezoek van een Chinese delegatie uit Shanghai. In 2010 is de Shanghai Chenshan Botanical Garden geopend compleet met een uitgebreid onderzoekslaboratorium, voor het publiek toegankelijke kassen en een planten-collectie, gericht op de bescherming van de bedreigde inheemse flora van oostelijk China. Het complex beslaat een oppervlakte van 207 hectare. Wat bijzonder dat een kleine tuin als het Pinetum de aandacht weet te trekken van zo’n grote Chinese botanische tuin.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.