Pinetum Blijdenstein
Editie: 4307-12-2019
Kerstboomrondleiding

Kerstboomrondleiding

Als echte decembertraditie is op zondagmiddag 15 december de jaarlijkse kerstboomrondleiding. De rondleiding begint om 14.00 uur in het bezoekerscentrum, waar Pieter Hoogenraad vertelt over de geschiedenis van de kerstboom door de eeuwen heen. Daarna nemen Paulien Frieling en Rob Gerner u mee de tuin in langs de diverse kerstbomen.

Na afloop kunt u genieten van een optreden door het Toonkunstkoor Hilversum met lekkere warme chocolademelk of glühwein. Buiten brandt de vuurkorf!

Ook kunt u een bosje kerstgroen of dennenappels kopen, natuurlijk 'geoogst' uit ons Pinetum. Er is handgedraaid keramiek te koop, gemaakt door tuinbaas Hans van Roon, heerlijke honing en andere leuke kerstcadeautjes.

Volwassenen betalen € 5,--, kinderen tot 12 jaar € 3,50 en Vrienden van het Pinetum € 3,--. Dit is inclusief een warm drankje met een plak kerstbrood!
Toonkunstkoor HilversumToonkunstkoor Hilversum

Na afloop van de rondleiding kunt u luisteren naar het Toonkunstkoor Hilversum, die dit jaar de kerststemming verhogen met het zingen van traditionele kerst- en andere winterliederen. Komt u genieten van dit optreden!
Nieuwe algemene rondwandelingNieuwe algemene rondwandeling

Even een tipje van de sluier lichten! Het heeft iets meer tijd in beslag genomen, maar na tien jaar is een nieuwe informatieve rondwandeling wel fijn voor onze vaste bezoekers. In de beschreven rondwandeling worden twaalf 'nieuwe' coniferen en een rododendron aan u voorgesteld. Verhalen die u nog niet gehoord heeft, dus laat u verrassen. Begin januari ligt de nieuwe rondwandeling voor u klaar bij het entreehuisje en in het bezoekerscentrum.
EindejaarswensEindejaarswens

Het bestuur van de Stichting Pinetum Blijdenstein, medewerkers en alle vrijwilligers wensen u heel fijne feestdagen toe en een gezond en gelukkig 2020!

Natuurlijk is het Pinetum het gehele jaar een fraai park om te bezoeken, maar vooral in de wintertijd zijn de altijd groene coniferen bijzonder sfeervol. Gedurende beide kerstdagen en op nieuwjaarsdag is de tuin vanaf 12.00 uur geopend voor uw winterse wandeling in het Pinetum. Binnen in het bezoekerscentrum kunt u uzelf even opwarmen.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.