Pinetum Blijdenstein
Editie: 4110-11-2019
Gouden herfstdagen en nieuwe rondwandeling

Gouden herfstdagen en nieuwe rondwandeling

Wie denkt dat er geen herfstkleuren in het Pinetum te zien zijn, moet snel een wandeling komen maken! De Chinese watercipres vlak bij de ingang laat haar schitterende gouden kleur zien. Ook diverse Larix-soorten en natuurlijk de Ginkgo verkleuren naar warmgeel, voordat alle naaldjes en bladeren naar beneden vallen.

Vanaf december kunt u overigens een nieuwe beschreven rondwandeling door het Pinetum maken met nieuwe verhalen over dertien bijzondere bomen. De beschrijving ligt begin december voor u klaar bij het entreehuisje en in het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang.
Geluksroute HilversumGeluksroute Hilversum

In het weekend van 16 en 17 november kunt u geluk plukken in Hilversum. Geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt. De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen?

Ook het Pinetum doet mee op zondagmiddag 17 november vanaf 12.00 tot 16.00 uur. U kunt een zintuigenwandeling maken met na afloop een kopje Ginkgo-thee in het bezoekerscentrum. Alles natuurlijk gratis!

 •  klik hier voor meer informatie
Verzamelen voor de winterVerzamelen voor de winter

Bij de ingangspoort van het Pinetum staat een Platycladus orientalis 'Blijdenstein', een cultivar hier in de tuin gevonden. In de herfst geeft deze conifeer een overvloed aan eetbare zaden, die zeer gewaardeerd worden door talloze vogeltjes, vooral zwarte mezen, en af en toe een eekhoorn. Druk om voordat de winter komt, een voorraad zaden en noten te verstoppen.
Hoogste boom van HilversumHoogste boom van Hilversum

Afgelopen week is de hoogte van de twee toppers in het Pinetum door Leo Goudzwaard gemeten. De absoluut hoogste boom van het Pinetum en Hilversum is onze Reuzenzilverspar met 34,20 meter! De Mammoetboom is een goede tweede met exact 31 meter.

Het was acht jaar geleden dat de hoogte van de bomen bepaald was, dus blij verrast dat er weer enkele meters erbij kunnen worden geteld. Het bewijs dat beide bomen nog steeds in goede conditie zijn en hopelijk nog lange tijd zullen doorgroeien tot grotere hoogte!

Zie website: www.monumentaltrees.com/nl
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.