Pinetum Blijdenstein
Editie: 3622-05-2019
Plantenmarkt Stoer in de Schaduw

Plantenmarkt Stoer in de Schaduw

Alweer voor de zevende keer staat onze eigen plantenmarkt 'Stoer in de Schaduw', georganiseerd samen met Groei & Bloei Hilversum, op het programma. Op zaterdag 1 juni om 10.00 uur opent de poort en kunt u uw slag slaan bij het bijzondere plantenaanbod van diverse gespecialiseerde kwekers en plantenverenigingen, allemaal geschikt voor de (half)schaduw in uw tuin of op uw balkon. Ook kunt u vragen stellen aan de deelnemers over dat moeilijke stukje grond waar niets wil groeien. Zij zullen u ongetwijfeld goed advies kunnen geven. Gedurende de hele dag is het bezoekerscentrum met terras een heerlijk rustpunt en om 14.00 uur wordt er een rondleiding gegeven door het Pinetum. Tuin en markt sluiten om 17.00 uur. Entree tuin. Vrienden van het Pinetum en leden van de Groei & Bloei hebben op vertoon van hun ledenpas gratis toegang.

 •  klik hier voor meer informatie
HSG JeugdschaaktoernooiHSG Jeugdschaaktoernooi

Op zondag 16 juni a.s. strijden de jeugdige schakers van het Hilversumse Schaakgenootschap (HSG) weer in het Pinetum om de Blijdensteintrofee. De trofee dankt zijn naam aan de stichter van het Pinetum, die niet alleen een succesvolle verzamelaar was van coniferen, maar ook een zeer verdienstelijk schaker. Het schaaktoernooi, waarvan deelnemers uit de verre omtrek van Hilversum afkomstig zijn, is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. De trofee, een pion die door onze eigen tuinbeheerder is gedraaid uit het hout van een boom van het Pinetum, is de fel begeerde prijs.


 •  klik hier voor meer informatie
Ontspanning onder de bomenOntspanning onder de bomen

Heeft u de groene kantelstoelen al zien staan onder de Japanse cipressen of heeft u de stoelen zelfs al uitgeprobeerd? Om u de mogelijkheid te geven heerlijk te ontspannen en bewust te genieten van de sfeer van het Pinetum, zijn deze stoelen geplaatst. Een Japans bosbad of gewoon even de ogen dicht om tot rust te komen. Ze staan er voor u!
Rondleidingen Beter met PlantenRondleidingen Beter met Planten

Deze zomer kunt u op drie zondag-middagen meelopen met onze themarondleiding 'Beter met Planten'; dat zijn 9 juni, 14 juli en 11 augustus. U maakt kennis met de geneeskrachtige kant van onze plantencollectie.

De rondleiding begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop kunt u even napraten en iets drinken op ons zonnige terras. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Entree tuin Euro 2,50.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.