Pinetum Blijdenstein
Editie: 3501-05-2019
Mooiste tijd op het mooiste plekje ...

Mooiste tijd op het mooiste plekje ...

Deze tijd van het jaar is eigenlijk de mooiste tijd voor een bezoek aan het Pinetum. Stel uw bezoek niet te lang uit en kom genieten van de bloeiende rododendrons, het prille groen van de uitlopende coniferen en de verrassende kleuren van de jonge kegels.

Niet voor niets zijn we verkozen tot het mooiste plekje van Hilversum en op zondagmiddag 5 mei a.s. kunt u meefietsen met Pieter Hoogenraad van de Historische Kring Albertus Perk langs de andere genomineerde plekjes. Natuurlijk eindigt u hier in het Pinetum met een drankje in het bezoekerscentrum. Start om 14.00 uur op de Kerkbrink. Niet-leden van de Albertus Perk betalen Euro 2,50 p.p. U hoeft zich niet vooraf op te geven. Toegang tuin is voor de fietsers gratis.

 •  klik hier voor meer informatie
Rododendronrondleiding en high teaRododendronrondleiding en high tea

Op zondagmiddag 12 mei a.s. kunt u meelopen met een speciale rondleiding langs de bloeiende rododendroncollectie. Deze inmiddels traditioneel geworden wandeling op Moederdag start om 14.00 uur. Tevens kunt u na afloop genieten van een feestelijke high tea. Hiervoor dient u zich wel vooraf op te geven via evenementen@pinetum.nl De high tea begint om 15.30 uur en de kosten zijn Euro 15,-- p.p.

 •  klik hier voor meer informatie
Shinrin-yoku of Japans bosbadShinrin-yoku of Japans bosbad

U kunt zich nog opgeven voor de twee Shinrin-yoku wandelingen die plaatsvinden op zondagochtend 19 mei en 9 juni om 10.00 uur. Deze meditatieve en ontspannen wandeling vindt in complete stilte plaats. Paulien Frieling geeft bij aanvang een korte uitleg over het Japans bosbad. Aanmelding via evenementen@pinetum.nl en de kosten bedragen Euro 5,-- p.p.; dat is inclusief een kopje thee na afloop.

 •  klik hier voor meer informatie
Rondleiding en concert Cuypers EnsembleRondleiding en concert Cuypers Ensemble

Zondag 26 mei kunt u om 14.00 uur meelopen met een rondleiding rond het jaarthema Beter met Planten. Tevens is er om 15.30 uur een concert door het Hilversumse Cuypers Ensemble. Dit strijkorkest bestaat uit 30 getalenteerde jongeren tot 18 jaar oud en zal de tuin vullen met mooie klanken. Het optreden vindt buiten plaats op het podium. Entree tuin, zowel voor rondleiding als concert.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.