Pinetum Blijdenstein
Editie: 2818-08-2018
Big Picnic, ook voor kinderen!

Big Picnic, ook voor kinderen!

Op zondag 2 september a.s. vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur kunt u uw kleedje uitspreiden op het gras voor een ’dejeuner sur l’herbe’ onder de bomen. Daarnaast kunt u die middag genieten van diverse activiteiten, bijzondere smaken en mooie muziek.

Ook aan de kinderen is gedacht. Een leuk programma met de honingbij in de hoofdrol; een speciaal bijenlied, honing proeven en een eigen bijenwaskaars maken met op de achtergrond de kasten van onze ’eigen Boombergse bijtjes’. Met een speciaal paspoort met vragen worden de kinderen de tuin ingestuurd op zoek naar de antwoorden, die beloond worden met een mooi kadootje!

 •  klik hier voor het volledige programma
Proeven, smullen en kopenProeven, smullen en kopen

Deze middag staat natuurlijk in het teken van het Europese project Plant & Eter. U kunt proeven van de zelfgemaakte producten met jeneverbes en pijnboompitten in de hoofdrol. Gingko-thee drinken en honing proeven. Daarnaast kunt u diverse lekkernijen ook kopen zoals dennentoppenazijn en -mosterd, sparrentop-grapefruitgelei, jeneverbeszout, honing en onze door de Biologische Slagerij te Hilversum gemaakte verse ’Hansworst’ en de gedroogde ’Blijdenzwijnworst’, beide gekruid met jeneverbes. De Biologische Slagerij zal met de barbecue aanwezig zijn om ter plekke voor u ’Hansworsten’ te bakken. Kortom, genieten!
Geuren beleven en rust ervarenGeuren beleven en rust ervaren

Gedurende de hele middag kunt u tot rust komen onder een grote spar, waar Rens Spanjaard zijn destilleerketel heeft opgesteld. Rens gebruikt het exclusieve coniferengroen van het Pinetum om daaruit etherische olie te verkrijgen en laat u genieten van de pure geuren. Kom tot rust onder de bomen!
Lezing Jeneverstokerij Anker WeespLezing Jeneverstokerij Anker Weesp

Om 15.30 uur kunt u in het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang een lezing bijwonen door Christian Pfeiffer van Jeneverstokerij Anker Weesp. U kunt luisteren naar het interessante verhaal over de geschiedenis van het stoken van jenever in Weesp en natuurlijk wordt de lezing afgesloten met het proeven van deze bijzonder lekkere jenever.

Muziek en rondleidingenMuziek en rondleidingen

De dag wordt vanaf 14.00 uur muzikaal omlijst door Joris Cohen, handpan-speler en violiste Moniek de Leeuw. Zij verzorgen die middag een optreden, waarbij u kunt genieten van de wonderschone klanken van dit bijzondere muziekinstrument.

Verder een speciale (gast)rondleiding door Tanja Hilgers langs de coniferen met als titel ’Medicinale of mystieke kracht?’ om 13.30 uur en 16.00 uur. Om 15.00 uur een rondleiding door Rob Gerner over ’Eetbaarheid van coniferen in het Pinetum’.

Vanzelfsprekend is ons bezoekerscentrum Klein Vogelenzang gewoon geopend en kunt u daar op het terras ook lekker een kopje koffie met appeltaart gebruiken. En mocht het weer tegenzitten, dan kunt u droog zitten op het terras onder de tent! We zien u graag die middag! Normale entree tuin; Vrienden van het Pinetum kunnen natuurlijk gratis naar binnen wandelen.

 •  klik hier voor het volledige programma
Ook de buren doen mee!Ook de buren doen mee!

Ook onze naaste tuinbuurtjes, de Dr. Costerustuin aan de Zonnelaan, doen mee! Gedurende de middag verzorgen de vrijwilligers extra rondleidingen langs de eetbare planten en kunt u kennis maken met bijzondere lekkernijen uit de tuin!
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.