Pinetum Blijdenstein
Editie: 2605-05-2018
Rododendronrondleiding zondag 13 mei om 14.00 uur

Rododendronrondleiding zondag 13 mei om 14.00 uur

Traditioneel kunt u op Moederdag genieten van een speciale rondleiding langs de bloeiende rododendroncollectie in het Pinetum.

De rododendroncollectie van het Pinetum bestaat uit ca. 250 verschillende botanische soorten, waarvan het zwaartepunt van de bloei ligt in de periode vanaf half april tot half mei. Er valt dus genoeg te genieten van kleur èn geur.

Kosten: entree tuin. Vrienden van het Pinetum hebben gratis toegang. U hoeft zich niet vooraf op te geven.
Zaterdag 26 mei Plantenmarkt 'Stoer in de Schaduw'Zaterdag 26 mei Plantenmarkt 'Stoer in de Schaduw'

Ook dit jaar organiseert het Pinetum, in samenwerking met Groei & Bloei Afdeling Hilversum en Wijdemeren, een plantenmarkt met als specialisatie (half)schaduwplanten.
Tijdens de markt kunt u een speciale rondleiding meelopen langs de eetbare planten en bomen in het Pinetum.
Gespecialiseerde kwekers en diverse plantenverenigingen zijn aanwezig om u te informeren over allerhande planten en heesters die geschikt zijn voor een schaduwplaats in uw tuin.
Om 14.00 uur kunt u een lezing bijwonen in het bezoekerscentrum van Harry Roskam, voorzitter van de Varenvereniging, over zijn favoriete plantengroep, de varens.
De plantenmarkt is geopend vanaf 10.00 tot 17.00 uur. Toegang € 2,50 (entree tuin). Jaarkaarthouders Pinetum en leden Groei & Bloei hebben op vertoon van hun ledenpas gratis entree.

 •  zie ook www.hilversum.groei.nl
25 en 26 mei Fete de la Nature25 en 26 mei Fete de la Nature

Pinetum Blijdenstein doet weer mee aan Fete de la Nature. Dit jaar valt het samen met de plantenmarkt ’Stoer in de Schaduw’.

Fete de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Europa, overgewaaid uit Frankrijk. Prinses Irene is hiervoor initiatiefneemster geweest.
Het draait om de natuurbeleving in al zijn vormen.

Op beide dagen geeft het Pinetum een extra rondleiding rondom het thema Plant & Eter.
Op zaterdag 26 mei is dit om 12.00 uur, op zondag 27 mei om 14.00 uur.

Toegang € 2,50 (entree tuin). Jaarkaarthouders Pinetum hebben op vertoon van hun ledenpas gratis entree.
17 juni Jeugdschaaktoernooi

Evenals vorige jaren vindt deze zomer in het Pinetum het jeugdschaaktoernooi van de Hilversumse Schaakvereniging plaats. De felbegeerde trofee is weer de 'grote pion', die door onze tuinbaas werd gedraaid uit hout uit onze tuin.
Inschrijven kan via onderstaande link naar de schaakvereniging.

 •  Hilversumse Schaakvereniging
Prijsvraag architectuur

Stichting Pinetum Blijdenstein schrijft een openbare prijsvraag uit voor een nieuw paviljoen.

Het Pinetum beschikt over een podium dat in zeer slechte staat verkeert en zal worden gesloopt. De stichting wil op de plaats van dit podium een nieuw paviljoen oprichten. Dit paviljoen moet onderdak bieden aan een aantal reeds bestaande functies. Er vinden onder meer muziek- en toneeluitvoeringen plaats, evenals huwelijksceremonies, openluchtdiners, schaaktoernooien, tentoonstellingen en yogaoefeningen.

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.