Pinetum Blijdenstein
Editie: 2425-03-2018
2e Paasdag, maandag 2 april, 12.00 - 16.00 uur Paaseieren zoeken

2e Paasdag, maandag 2 april, 12.00 - 16.00 uur Paaseieren zoeken

Voor kleine kinderen is dit de dag om in de botanische tuin Pinetum Blijdenstein paaseieren te zoeken. De paashazen zijn aanwezig en ze verstoppen heel veel eieren. De kinderen zoeken een mand vol met eieren, leveren die in en krijgen dan een lekkernij. Wel je ouders of familie mee nemen, want je mag niet alleen de tuin in. En je mag zelf ook even een paashaaspak aan en dan maken je ouders een foto van je.
Er is voor de oudere kinderen ook een speurtocht door de tuin. Mogelijk zie je eekhoorntjes, schilpadden, karpers, konijntjes, heel veel vogels en zelfs uilen.
Ook ouders en familie zijn van harte welkom; voor hen staan de tuin en het zonnige terras gereed voor een aangenaam en rustig verblijf, onder het genot van een drankje en hapje. De tuin sluit om 16.30 uur.

Toegang: € 1,00 voor kinderen tot 12 jaar;
€ 2,50 vanaf 12 jaar en volwassenen.
29 april van 15.00 tot 17.30 Van bes tot jenever, een sterk verhaal bij de opening van de expositie Plant & Eter 29 april van 15.00 tot 17.30 Van bes tot jenever, een sterk verhaal bij de opening van de expositie Plant & Eter

Bij de opening zal ons bestuurslid prof. Dr. Jan Wolf een boeiende lezing geven over de jeneverbes, de Juniperus communis, die zo bij het Nederlandse landschap hoort.

Christian Pfeiffer, molenaar en brouwer van jenever onder de naam Anker Weesp, geeft een lezing over de tradities rondom jenever, het brouwen en over Weesp als jeneverstad. Zijn verhaal wordt afgesloten met een kleine proeverij.

De biologische slagerij in Hilversum maakt speciaal voor onze opening een bijzondere droge worst met de jeneverbes als smaakmaker. In de winkel kunt u de week voor de opening dit worstje al kopen en daarmee verschaft u zichzelf een gratis toegang tot de opening.

Daarnaast zult u meer lekkernijen kunnen proeven waarbij de jeneverbes een belangrijk ingrediënt is.

Er is gelegenheid voor een kleine rondleiding door de tuin, gericht op de oude jeneverbesstruiken in onze tuin.

Voor de opening op 29 april gelden de normale entreegelden.
Rododendronrondleiding op Moederdag, zondag 13 mei om 14.00 uurRododendronrondleiding op Moederdag, zondag 13 mei om 14.00 uur

Het koude voorjaar zorgt voor een langere bloei van onze rododendrons. De maand mei is wellicht de mooiste maand om deze bloei mee te maken. Stel uw bezoek dus niet te lang uit en kom snel een wandeling maken.

Wilt u meer te weten komen over onze collectie rododendrons in het Pinetum, dan kunt u op zondag 13 mei om 14.00 uur een speciale rondleiding volgen.

Kosten: entree tuin.  Vrienden van het Pinetum hebben gratis toegang. U hoeft zich niet vooraf op te geven.

zaterdag 26 mei plantenmarktzaterdag 26 mei plantenmarkt

Alweer voor de zesde keer vindt op zaterdag 26 mei a.s. onze eigen plantenmarkt 'Stoer in de Schaduw' plaats. Dit jaar met een leuke uitbreiding in de vorm van een nieuwe plantenkweekster Ria Moors en de Pelargonium- & Geraniumvereniging.

Noteert u de datum alvast in uw agenda?
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.