Pinetum Blijdenstein
Editie: 2309-02-2018
Erwtensoepwandeling

Erwtensoepwandeling

Op de zondagmiddag 18 februari kunt u weer meedoen met onze winterse erwtensoepwandeling. De route voert door het 19e eeuwse leven van de stichter van het Pinetum, Benjamin Willem Blijdenstein. Deze individuele wandeling voor jong en oud is 3 km lang en duurt ongeveer een uur. Na afloop staat er een kop erwtensoep met roggebrood en spek klaar. U kunt de wandeling starten tussen 12:00 uur en 15:00 uur. De tuin is open tot 16:30 uur.

De kosten zijn € 5,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen tot 12 jaar. Vrienden van het Pinetum betalen € 2,50.
TakkenzooiTakkenzooi

Wat een 'takkenzooi' deze winter! Allereerst de hevige sneeuwval begin december, die de oude Chinese jeneverbessen in het Pinetum deden kraken en scheuren en toen nog een 'code rood' storm in januari die voor veel takkentroep zorgde, maar gelukkig de bomen wel liet staan. Het is een winter van opruimen en aanharken, dat is wel duidelijk.
2018: Plant & Eter2018: Plant & Eter

Dit jaar willen wij u verbazen met allerlei nieuwe wetenswaardigheden over de eetbaarheid van de planten en bomen in het Pinetum. Op 29 april hopen we u te zien bij de start van het thema van dit jaar. Deze dag staat in het teken van de jeneverbesstruik, de jeneverbes en jenever en draagt de titel ‘Van bes tot jenever, een sterk verhaal’ . De jeneverstoker die met het oudste recept van Nederland werkt, Christian Pfeiffer van Anker Weesp, zal ook op deze dag ons het verhaal van jenever vertellen, die we natuurlijk ook gaan proeven.

Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.