Pinetum Blijdenstein
Editie: 2121-08-2017
EEN WONDERE REIS DOOR DE MICROWERELD

EEN WONDERE REIS DOOR DE MICROWERELD

Op 17 september 2017 van 14.00 tot 16.00 uur
in Pinetum Blijdenstein te Hilversum

Van Egmond voer als fotograaf mee op de klipper van het Beagle-project, bekend van de televisieserie. Daar fotografeerde hij plankton. In deze lezing voert hij ons mee op zijn eigen verkenningstocht naar het leven in de microkosmos dat hij vastlegt met behulp van de microscoop en allerlei aanvullende technieken.

We zien filmbeelden van waterorganismen, bacteriën en ééncelligen zoals amoebes en pantoffeldiertjes. Die blijken minder simpel dan we misschien denken! Hoe leven ze en hoe belangrijk zijn ze?

We dwalen door microlandschappen van schimmels en zien hun bijzondere manier van groeien.

Ook licht hij zijn project Naalden toe dat tijdens de expositie Pinetum als Lab te zien is. Het zijn enorm uitvergrote naalden van bomen uit het Pinetum, boeiend en uniek, zoals we ze met ons blote oog nooit zouden kunnen waarnemen.

U zult versteld staan, een niet te missen ervaring!

Wim van Egmond volgde een opleiding schilderen en fotografie aan de Rotterdamse kunstacademie. Daarna richtte hij zich uitsluitend op de fotografie en specialiseerde zich in de fotomicrografie en stereoscopische fotografie.

Hij deed in 2009 mee aan het televisieproject over de reis van de Beagle. Hij droeg bij aan de realisatie van Micropia in Artis, Amsterdam, het eerste en enige museum voor micro-organismen ter wereld. Zijn web-museum over de microwereld (micropolitanmuseum.com) is inmiddels wereldvermaard.

Toegang: met toegangskaartje Pinetum (2,50), of gratis met jaarkaart Pinetum.

 •  Geeft u zich snel op voor deze lezing, want het aantal plaatsen is beperkt, via: kunst@pinetum.nl
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.