Pinetum Blijdenstein
Editie: 1825-06-2017
Goois Jeugdorkest en Junior Goois Jeugdorkest spelen op zondag 2 juli

Goois Jeugdorkest en Junior Goois Jeugdorkest spelen op zondag 2 juli

Op zondag 2 juli om 15:00 uur geven het Goois Jeugdorkest en het Junior Goois Jeugdorkest een concert in het Pinetum. Zij spelen klassieke stukken en lichtere stukken zoals filmmuziek. Het Goois Jeugd Orkest (GJO) bestaat uit zo’n veertig musici tussen 14 en 20 jaar. Zij beleven plezier aan samenspel op geoefend niveau in dit middelgrote symfonieorkest. Op het repertoire staan bekende en minder bekende stukken. In het Junior Goois Jeugdorkest (jGJO) kunnen jongere musici van 8 tot 14 jaar hun eerste orkestervaring opdoen. Dirigent is Cas van der Horst. De tuin is geopend vanaf 12.00 uur.
Rondleiding ‘Kroonjuwelen’ op zondag 9 juli Rondleiding ‘Kroonjuwelen’ op zondag 9 juli

Op zondag 9 juli om 14:00 uur leidt Harm Rasterhoff de bezoekers door de tuin. Hij zal vooral aandacht besteden aan de ‘kroonjuwelen’ van het Pinetum waaraan dit jaar onze speciale tentoonstelling is gewijd. Als onderdeel van het Jaar van de botanische tuinen verzorgen alle 25 botanische tuinen die zijn aangesloten bij de NVBT (Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen) dit jaar een dergelijke tentoonstelling. Zij zetten daarbij hun mooiste planten en bomen in het zonnetje.
Rondleiding ‘Kroonjuwelen’ op zondag 6 augustusRondleiding ‘Kroonjuwelen’ op zondag 6 augustus

Voor degenen die de rondleiding in juli hebben gemist, verzorgt Mariëtte Belderbos op zondag 6 augustus om 14:00 uur een rondleiding door de tuin. Ook zij zal aandacht besteden aan de ‘kroonjuwelen’ in onze collectie en in het bijzonder aan de evolutie van de planten.
Blijdenstein Go-toernooi op zondag 27 augustusBlijdenstein Go-toernooi op zondag 27 augustus

De sterkste Go-spelers uit de Gooi- en Vechtstreek en daarbuiten ontmoeten elkaar op zondag 27 augustus tijdens het Blijdenstein Go-toernooi. Go is niet bij iedereen bekend, maar de sport is één van de populairste spellen in de wereld. Tientallen miljoenen mensen spelen go. Het gaat om omsingelen en veroveren. Wie het meeste gebied verovert wint de partij. Het is fascinerend om te zien.
HSG JeugdschaaktoernooiHSG Jeugdschaaktoernooi

Voor het vierde achtereenvolgende jaar vond in het Pinetum het HSG-jeugdschaaktoernooi plaats. Op zondag 18 juni jl. streden vijfendertig jongens en meisjes om de Blijdenstein trofee. Een trofee bestaande uit een pion die speciaal voor dit doel is gedraaid uit een boom, de Juniperis Virginiana, uit onze tuin.
De negenjarige Lauri Maris uit Winterswijk ging trots met de in de Nederlandse schaakwereld felbegeerde trofee naar huis. Lauri presteerde het om als deelneemster in de B-groep – de jongeren – ook alle sterke A-spelers te verslaan. Ze behaalde als enige 7,5 punt uit 9 wedstrijden. Brendan Lieuw won in de A-groep en werd in de totaalstand tweede met 7 uit 9, gedeeld met Roger Labruyere uit de B-groep. Beide spelers wonen in Almere. Proficiat!
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.