Pinetum Blijdenstein
Editie: 1407-02-2017
Erwtensoepwandeling Landgoed Vogelenzang

Erwtensoepwandeling Landgoed Vogelenzang

Op de zondag 21 februari 2016 organiseert het Pinetum Blijdenstein een erwtensoepwandeling over het voormalige landgoed Vogelenzang. De wandeling aan de hand van een routebeschrijving heeft dit jaar een nieuwe route. Hij is drie kilometer lang en duurt ongeveer een uur. Tijdens de wandeling krijgt u een beeld van het negentiende eeuwse Hilversum en het leven van de familie Blijdenstein op hun landgoed Vogelenzang.

U kunt de wandeling starten tussen 12.00 en 15.00 uur. De routebeschrijving is af te halen in het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang. De tuin is open tot 16.30 uur. Na afloop staat daar voor de wandelaars een kom erwtensoep met roggebrood en spek klaar.

Kosten (inclusief): € 5,00 voor volwassenen, € 3,50 voor kinderen tot 12 jaar en € 2,50 voor jaarkaarthouders.
Inschrijving vooraf is niet nodig.
Schenking Rotary Bussum voor het opknappen van de blindenrouteSchenking Rotary Bussum voor het opknappen van de blindenroute

Het Pinetum ontving een cheque van € 750 van Rotary Club Bussum voor het opknappen van de route voor blinden en slechtzienden ‘Neuzen in het Pinetum’. De route is inmiddels drie jaar oud en een aantal kastjes is aan vernieuwing toe. Ook moeten de geurstoffen worden bijgevuld.

Robbert Willink en Pieter Hoogenraad namen de cheque in ontvangst tijdens een bijeenkomst in Jan Tabak. Rotarians heel hartelijk dank!
Japanjaar trekt 8000 bezoekersJapanjaar trekt 8000 bezoekers

Het Pinetum Blijdenstein trok in 2016 niet minder dan 8000 bezoekers. Het was een aantal dat nog nooit eerder was geteld. Ter vergelijking: in 2009 brachten 3700 gasten een bezoek aan de tuin en in 2015 waren dat er 7100. Ook het aantal rondleidingen nam toe. Veel bezoekers kwamen af op de tentoonstelling Japan in het Pinetum en de activiteiten die in het kader daarvan werden georganiseerd.
LezingencyclusLezingencyclus

Onder de titel "De ontdekking van de Planten" organiseert het Pinetum Blijdenstein een serie van zes lezingen over de historie van mens en plant. De lezingen worden gehouden door Arend Wakker die eerder voor het pinetum de cursus Van Alg tot Orchidee verzorgde over de evolutie van het plantenrijk.

De lezingen worden gehouden in het Pinetum Blijdenstein op zes zondagmiddagen van 14:00 tot 15:30 uur. Op 19 en 26 maart vindt na afloop een bezoek plaats aan de tuin om de besproken planten in het echt te bekijken.

De onderwerpen die worden behandeld zijn:

. 26 februari: Planten uit het oerwoud.

. 5 maart: De eerste landbouw.

. 12 maart: De oudste tuinen.

. 19 maart: Medicinale planten.

. 26 maart: De opkomst van de wetenschap.

. 2 april: Het belang van plantenkennis in de moderne wereld.

De hangende tuinen van Babylon komen 12 maart ter sprake. Waar zouden ze hebben gelegen en hebben zij eigenlijk wel bestaan.

De kosten van de lezingencyclus bedragen € 60,00.

 •  u kunt zich inschrijven via info@pinetum.nl.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.