Pinetum Blijdenstein
Editie: 1304-09-2016
Open Monumentenweekend

Open Monumentenweekend

Ook dit jaar is Pinetum Blijdenstein weer van de partij en kunt u tijdens het Hilversumse Open Monumentenweekend op 10 en 11 september genieten van vrije toegang en een rondleiding. Het landelijke thema is Iconen en Symbolen en wat is nu mooier dan onze eigen 'heilige' bomen. De rondleidingen zijn op zaterdag om 14:00 uur en op zondag om 12:00 en 14:30 uur. Terras en bezoekerscentrum zijn geopend voor koffie en een versnapering.
Expositie Haruka MatsuoExpositie Haruka Matsuo

De expositie 'De heilige bomen in het Pinetum' kunt u nog bezoeken op vrijdag 9 september en het weekend 10 en 11 september, telkens van 12:00 uur tot 17:00 uur. Er is ook een korte, indringende film over shinto-heiligdommen en rituelen te zien, die Haruka afgelopen zomer in Japan heeft gemaakt.
Kami boomKami boom

Onder grote belangstelling vond tijdens de opening van de expositie 'De heilige bomen in het Pinetum' een bijzondere gebeurtenis plaats. Met een Japans ritueel bij de Cryptomeria japonica (= Japanse ceder), nodigde Shinto-meester Paul de Leeuw een kami (spirituele energie) uit deze boom tijdelijk te bewonen. Het ritueel moet zorgen voor een voorspoedige expositie en is natuurlijk ook een zegening voor de tuin. U kunt de boom vinden bij de varenbank achter de vijver, behangen met touw van rijststro en papieren bliksemschichten.

 •  klik hier voor video Gooi- en Eemlander
Go-toernooi op de JapandagGo-toernooi op de Japandag

Dankzij het prima nazomerweer kon het Go-toernooi afgelopen zondag gespeeld worden op het podium tussen de bomen. Ook voor de deelnemers een bijzondere ervaring. In totaal streden achttien Go-fanaten in vijf speelrondes om de eervolle Blijdenstein-prijs. Sjoerd Koolen kon uiteindelijk als winnaar de fles sake in ontvangst nemen.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.