Pinetum Blijdenstein
Editie: 1122-07-2016
Japanse kinderknutsel

Japanse kinderknutsel

Woensdag 3 augustus vanaf 14.00 uur wordt er weer geknipt, geplakt en gekleurd in het Pinetum. Dit jaar met een Japans tintje. Origami is Japans vouwen en we gaan een vrolijke vlinder maken. Als het zonnetje schijnt, gaan we lekker buiten onder de bomen knutselen. Als het regent, zitten we in de nieuwe kas. Kijk op pinetum.nl voor meer informatie.
Vooraf inschrijven is niet nodig.
Workshop Japanse theepotjesWorkshop Japanse theepotjes

Zondag 18 september geeft de Japanse kunstenares Haruka Matsuo een workshop voor het maken van een Japans theepotje met behulp van de eeuwenoude Japanse kigitabanko-techniek. Door middel van een houten mal vormt u met de hand een theepot. Meer informatie over deze workshop vindt u op onze website. U kunt zich nu aanmelden via kunst@pinetum.nl

 •  een video over het werk van Haruka Matsuo
Japan-dag met Go-toernooiJapan-dag met Go-toernooi

Zet u de datum alvast in uw agenda: zondag 28 augustus staat het Pinetum helemaal in het teken van de Japanse cultuur. Het Go-toernooi vindt plaats in de tuin en u kunt kennismaken met diverse Japanse activiteiten zoals ikebana, bonsai, kendo en laido. Ook is de expositie van Haruka Matsuo 'De heilige Japanse bomen in het Pinetum' die dag voor het eerst te zien. Meer informatie op onze website.
Japanse bomenspeurtocht voor kinderenJapanse bomenspeurtocht voor kinderen

Naast de rondwandeling langs de Japanse bomen in het Pinetum, is er speciaal voor de kinderen ook een speurtocht. Met behulp van foto’s ga je op zoek naar vijf Japanse bomen. Met behulp van de plattegrond van de rondwandeling moet het wel lukken. De beschrijving ligt klaar in het kastje bij de ingangspoort.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.