Pinetum Blijdenstein
Editie: 822-05-2016
Stoer in de Schaduw

Stoer in de Schaduw

Voor de vierde keer alweer onze eigen plantenmarkt Stoer in de Schaduw! Op zaterdag 28 mei kunt u vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur alle informatie krijgen over planten die geschikt zijn voor de (half)schaduw. Dit jaar natuurlijk met een Japans tintje. Kijkt u voor de namen van de deelnemende plantenverenigingen en kwekers op onze website. Vrienden van het Pinetum en leden Groei & Bloei hebben op vertoon van hun kaart gratis toegang.

 •  klik hier voor deelnemers en meer informatie
Lezing door Carla TeuneLezing door Carla Teune

Tijdens onze plantenmarkt op 28 mei geeft Carla Teune een boeiende lezing over 'Japanse tuinen', om 14.00 uur in het bezoekerscentrum. Carla is de 'grande dame' van de botanische wereld en heeft in haar vroegere functie van hortulanus van de Universiteit van Leiden veel door Japan gereisd. Komt u op tijd, want het aantal stoelen is beperkt.
Ademtocht in de OranjerieAdemtocht in de Oranjerie

In de eerste drie weekenden van juni exposeert Nikki van Es haar tekeningen in de overwinteringskas van het Pinetum (12.00 tot 17.00 uur). Nikki tekent en schildert met pigmenten op lange banen Japans moerbeipapier. Zij bewerkt het papier intensief met uitsnijdingen, waardoor transparante en schijnbaar kwetsbare werken ontstaan, die vrij kunnen bewegen op de luchtstroom.
Nog voordeliger schenken aan het Pinetum

Stichting Pinetum Blijdenstein is sinds kort geregistreerd als Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (Culturele ANBI). Dit biedt fiscale voordelen voor donateurs.
De ANBI-registratie hadden we al langer, waardoor giften aan het Pinetum al fiscaal aftrekbaar voor u waren, maar door de erkenning als Culturele ANBI mag u in uw aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het geschonken bedrag opnemen. Als u in de hoogste schijf valt, betaalt de fiscus dus 52% van 125% is 65% van uw schenking! € 100,- voor het Pinetum kost u dan dus maar € 35,-.
Wij hopen dat dit aanleiding voor u is (nog meer) aan het Pinetum te schenken.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.