Pinetum Blijdenstein
Editie: 713-05-2016
Japanse bomen

Japanse bomen

Deze tijd van het jaar is eigenlijk de mooiste, ook in het Pinetum. De rododendrons staan volop in bloei en de coniferen gaan uitlopen met soms verrassende kleuren. Hebt u de nieuwe rondwandeling langs onze Japanse coniferen al gemaakt? De beschrijving ligt bij het kassahuisje en in het bezoekerscentrum.

Ook voor de kinderen is er nu een leuke Japanse bomenspeurtocht in het Pinetum! Kijk goed naar de foto's en zoek de vijf bomen. De speurtocht ligt klaar bij de ingangspoort.

Verder is er zowel op Tweede Pinksterdag 16 mei als op zondag 22 mei een rondleiding door de tuin. Aanvang is om 14.00 uur.
Kokeshi dollKokeshi doll

Voor de kinderen: een Kokeshi doll is een Japans gelukspoppetje. In de kast bij de ingang van het Pinetum kan je het houten poppetje vinden. Je mag haar lenen om samen met haar op de foto te gaan. Stuur de foto naar facebook@pinetum.nl en wie weet wordt jouw foto op de Facebook-pagina gezet!
Bijen in bewegingBijen in beweging

Vorig jaar zomer heeft tuinbeheerder Hans van Roon samen met zijn zoon Kees een oude hobby weer opgepakt: het houden van bijen. Achter de beheerderswoning staat de bijenkast en de dames waren het afgelopen weekend volop aan het zwermen. Als alles meezit, kan in juni de eerste Boomberg-honing worden geslingerd.
Vrijwilligers gezochtVrijwilligers gezocht

Vindt u het leuk en heeft u tijd om een middag per week te helpen als gastvrouw in het bezoekerscentrum of bij onze evenementen? U bent van harte welkom! Voor de woensdag- en zondagmiddag zijn we op zoek naar uitbreiding van ons vrijwilligersteam. Aanmelden via info@pinetum.nl
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.