Pinetum Blijdenstein
Editie: 611-04-2016
feestelijke opening

feestelijke opening

Het Pinetum Blijdenstein nodigt u van harte uit op zondag 17 april 2016 voor de opening van de tentoonstelling Japan in het Pinetum.

Programma

Vanaf 13.30 Ontvangst

14.00 Welkom door Robbert Willink, voorzitter Stichting Pinetum Blijdenstein

14.10 Opening van Japan in het Pinetum door de heer Akira Sakuma, voorzitter van de Japanse Kamer van Koophandel in Nederland

14.20 Pure Percussion, Taiko-demonstratie op de traditionele Japanse drum

14.30 Lezing over Philipp Franz Balthasar von Siebold door de heer Cees van Gessel

15.00 Drankje en gelegenheid de Japanse bomen in de tuin te bezichtigen

16.00 Afsluiting

De botanische tuin Pinetum Blijdenstein organiseert dit jaar van 17 april tot 30 oktober de tentoonstelling Japan in het Pinetum. Het Pinetum is daarmee een van de negen tuinen in Nederland, Belgiƫ en Duitsland die aandacht besteden aan het feit dat Philipp Franz Balthasar von Siebold 150 jaar geleden overleed. Von Siebold bracht veel Japanse planten naar Nederland. Ter gelegenheid daarvan is er een wandeling in de tuin uitgezet die voert langs de collectie Japanse coniferen. Ook vinden er dit jaar verschillende Japanse activiteiten plaats in de tuin. Op zondag 28 augustus is er een Japan-dag met onder meer het Blijdenstein Go-toernooi Go in het Gooi.

R.s.v.p. via een antwoord op deze e-mail
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.