Pinetum Blijdenstein
Editie: 519-04-2016
Opening Japan in het Pinetum

Opening Japan in het Pinetum

Op zondagmiddag 17 april is de tentoonstelling Japan in het Pinetum feestelijk geopend. Het Pinetum is een van de negen tuinen in Nederland, Belgiƫ en Duitsland die aandacht besteden aan Philipp Franz Balthasar von Siebold (1796-1866), die 150 jaar geleden overleed. Von Siebold bracht veel Japanse planten naar Nederland. In het Pinetum is een rondwandeling uitgezet die voert langs onze collectie Japanse coniferen. Een routebeschrijving vindt u bij de entree of in het bezoekerscentrum.
Haiku in het PinetumHaiku in het Pinetum

Die oude pijnboom!
Hij is nog lang geen Boeddha.
Maar heerlijk droomt hij.

De haiku is een Japanse versvorm die slechts 17 lettergrepen mag tellen. De natuur is altijd het onderwerp: het landschap, het wisselen van de seizoenen, bloemen, dieren, de rol van de mens. Naast onze rondwandeling langs Japanse coniferen kunt u ook genieten van een mooie selectie haiku's in de tuin. Laat u hierdoor inspireren!
De planten van Von SieboldDe planten van Von Siebold

Ook de andere tuinen en musea in Nederland, Belgiƫ en Duitsland die dit jaar aandacht besteden aan Von Siebold en zijn groene nalatenschap, hebben een interessant en zeer gevarieerd programma. De volledige informatie over alle activiteiten vindt u op de website van de Universiteit Leiden.

 •  klik hier voor meer informatie
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.