Pinetum Blijdenstein
Editie: 314-02-2016
Blijdenstein Erwtensoepwandeling

Blijdenstein Erwtensoepwandeling

Op zondagmiddag 21 februari kunt u meedoen met onze winterse erwtensoepwandeling. De route voert door het 19e-eeuwse leven van de stichter van het Pinetum, Benjamin Willem Blijdenstein. Deze individuele wandeling voor jong en oud is 3 km lang en duurt ongeveer een uur. Na afloop staat een kop erwtensoep met roggebrood en spek voor u klaar. U kunt de wandeling starten tussen 12:00 en 15:00 uur. De tuin is tot 16:30 uur geopend.

De kosten zijn € 5,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen tot 12 jaar. Vrienden van het Pinetum betalen € 2,50.
Cursus Botanisch tekenen voor beginnersCursus Botanisch tekenen voor beginners

De plaatselijke Groei & Bloei-afdeling organiseert in het Pinetum de cursus 'Botanisch tekenen voor beginners' onder de deskundige leiding van Trudy Beekman. De cursus beslaat acht lessen, op de dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur, en start op 29 maart. De cursusprijs bedraagt € 150,-. Inbegrepen zijn tekenmateriaal, een jaarkaart voor het Pinetum en koffie/thee met iets lekkers. Vrienden van het Pinetum en leden van Groei & Bloei betalen € 120,-. U dient zich op te geven bij Martje Elings: martje.elings@hetnet.nl of 035-5827148. Voor meer informatie zie www.hilversum.groei.nl
Japan in het PinetumJapan in het Pinetum

Waarschijnlijk heeft u het al gelezen in de Gooi- en Eemlander of in ons eigen Blijdenstein Nieuws: dit jaar staat het Pinetum in het teken van Japan. Op zondag 17 april wordt het Japan-jaar feestelijk geopend en er wordt hard gewerkt aan een aantrekkelijk programma met activiteiten voor jong en oud. Wist u dat onze coniferencollectie 30 Japanse soorten telt? Een indrukwekkend aantal, gezien het feit dat er in totaal 41 soorten bestaan. Via onze website en deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de komende evenementen.
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.