Pinetum Blijdenstein
Editie: 216-01-2016
Blijdenstein Erwtensoepwandeling

Blijdenstein Erwtensoepwandeling

Op de zondagmiddagen 24 januari en 21 februari kunt u weer meedoen met onze winterse erwtensoepwandeling. De route voert door het 19e eeuwse leven van de stichter van het Pinetum, Benjamin Willem Blijdenstein. Deze individuele wandeling voor jong en oud is 3 km lang en duurt ongeveer een uur. Na afloop staat er een kop erwtensoep met roggebrood en spek klaar. U kunt de wandeling starten tussen 12:00 uur en 15:00 uur. De tuin is open tot 16:30 uur.

De kosten zijn € 5,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen tot 12 jaar. Vrienden van het Pinetum betalen € 2,50.
Kinderrondleiding in de voorjaarsvakantieKinderrondleiding in de voorjaarsvakantie

Op woensdagmiddag 2 maart ga je op ontdekkingsreis door het Pinetum en leer je van alles over de bijzondere bomen in het Pinetum. Welke boom kan een bosbrand overleven, hoe kun je de hoogte van een boom meten en wat is het verschil tussen een den en een spar? De rondleiding begint om 14:00 uur en duurt ongeveer een uur. Na de rondleiding krijg je limonade met iets lekkers. De kosten zijn € 2,50 per kind. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Begeleidende volwassenen hebben gratis toegang.
Evolutiecursus Van Alg tot OrchideeEvolutiecursus Van Alg tot Orchidee

Wegens grote belangstelling vorig jaar, organiseert het Pinetum ook in 2016 de evolutiecursus Van Alg tot Orchidee onder leiding van docent Arend Wakker. Op vier zaterdagmiddagen in april leert u alles over de evolutie in het plantenrijk. De tuin van het Pinetum is uitermate geschikt ter illustratie van het verhaal. Op zaterdag 2, 9, 16 en 23 april van 14:00 uur tot 17:00 uur. Kosten zijn € 75,- inclusief een uitgebreide syllabus. Aanmelden via info@pinetum.nl.

Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.