Pinetum Blijdenstein
Editie: 8727-05-2024
Van lente naar zomer

Van lente naar zomer

Geleidelijk aan gaat de lente over in de zomer. De laatste rhododendrons gaan nu bloeien en zorgen voor een mooie finale. Enkele late soorten zijn behalve hun schitterende bloemen ook nog gezegend met een heerlijke geur.

In de vijver gaan nu de eerste waterlelies bloeien, altijd sfeervol natuurlijk. Hopelijk laat onze laatste waterschildpad de bladeren met rust. Hij vindt ze namelijk erg lekker!

Ook het nieuwe Paviljoen zal deze maand voor het eerst in gebruik worden genomen. Op zondag 9 juni met een eerste concert door het Cuypers Ensemble. Komt u luisteren?
Concert Cuypers EnsembleConcert Cuypers Ensemble

Op zondagmiddag 9 juni kunt u om 13.00 uur komen luisteren naar een concert van het Cuypers Ensemble.

De jonge strijkers van het Cuypers Ensemble zijn getalenteerde musici van tussen de 10 en 17 jaar oud. Het orkest bestaat uit violisten, altviolisten en cellisten, samen ruim dertig kinderen.

Het orkest geeft deze middag in verschillende samenstellingen een openluchtconcert met een programma van kamermuziek.
Europese Verkiezingen 6 juniEuropese Verkiezingen 6 juni

Op donderdag 6 juni 2024 kunt u stemmen voor de Europese Verkiezingen in bezoekerscentrum Klein Vogelenzang.

Pinetum Blijdenstein is geopend vanaf 7.30 uur tot 21.00 uur. Natuurlijk kunt u het stemmen combineren met een mooie wandeling door de tuin.
HSG Open Jeugd SchaaktoernooiHSG Open Jeugd Schaaktoernooi

Het Hilversums Schaakgenootschap organiseert weer het jaarlijkse jeugdschaaktoernooi op zondag 16 juni in het Pinetum. Het schaaktoernooi, waarvan de deelnemers uit het hele land afkomstig zijn, is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden.

Er wordt gestreden om de Blijdenstein Trofee. Start vanaf 11.00 uur.

Zie voor meer info en inschrijving: www.hsgopen.nl
De grote verhuizingDe grote verhuizing

Zo half mei zijn de IJsheiligen weer vertrokken en betekent dit groen licht voor tuinbaas Hans om alle kasplanten naar buiten te brengen.

Vaak kan dat met de spierkracht van onze vrijwilligers af, maar voor de grote cycaspalmen en coniferen staat de blauwe Jolly weer paraat om deze naar buiten te dragen. Alles staat weer netjes en hopelijk krijgen we nu de zon weer meer te zien.

Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.