Pinetum Blijdenstein
Editie: 8605-05-2024
Stoer in de Schaduw

Stoer in de Schaduw

De maand mei is begonnen met mooi warm lenteweer, een verademing na alle regen en kou. Wat een goed moment om uw tuin weer met kritische ogen te bekijken en het kopen van een plant te overwegen.

Plantenmarkt 'Stoer in de Schaduw' kunt u bezoeken op zaterdag 25 mei a.s. vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur. De formule is nog steeds hetzelfde, een zuivere plantenmarkt met kwekers en plantenverenigingen, die een bijzonder assortiment planten meenemen en u met raad en daad terzijde staan bij uw keuze.

Entree is 3 euro voor volwassenen. Vrienden van Pinetum Blijdenstein en leden van de Groei & Bloei hebben gratis toegang.
RododendronrondleidingRododendronrondleiding

Traditioneel op Moederdag kunt u op zondag 12 mei a.s. meelopen met een rondwandeling langs de bloeiende rododendrons. Vrijwilligster Gerdy van der Lans vertelt u over de bijzondere collectie en de verzorging van deze mooie planten.

De rondwandeling start om 14.00 uur bij het bezoekerscentrum. Aanmelden via evenementen@pinetum.nl
Nieuwe rondwandeling Nieuwe rondwandeling

Met ingang van Hemelvaartsdag (9 mei) is er een nieuw beschreven rondwandeling in de tuin met als titel ’Een verzameling kwetsbaar groen’.

Aan de hand van de beschrijving loopt u een route langs enkele bijzondere coniferen, die het niet makkelijk hebben in hun natuurlijke omgeving. Pinetum Blijdenstein is, net als vele andere botanische tuinen, schatbewaarder van zeldzame planten.

Aan het einde van uw rondwandeling kunt u feedback geven via de QR-code. Altijd benieuwd naar uw reactie!
De stenen van de burgemeesterDe stenen van de burgemeester

Verscholen bij de vijver ligt een nieuwe partij grote zwerfkeien, opgegraven een paar jaar geleden uit de tuin van de burgemeester. Stenen die al duizenden jaren geleden uit het hoge noorden zijn meegevoerd door het landijs en al die tijd in de Hilversumse bodem hebben gelegen.

Tuinbaas Hans heeft de keien voor de helft ingegraven, dus het zijn best wel grote jongens. Dank aan de burgemeester voor zijn schenking!
BloeimaandBloeimaand

Ieder seizoen heeft natuurlijk zijn voordelen, maar deze tijd van het jaar is wel uitzonderlijk mooi. Te mooi om niet de wandelschoenen aan te doen en de tuin te bezoeken.

De coniferen zullen u verbazen met spannende kleuren in de jonge kegels en fris groen. Op de foto de jonge kegels van de Picea torano. Komt u snel een wandeling maken?
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.