Pinetum Blijdenstein
Editie: 8523-03-2024
Eieren gezocht!

Eieren gezocht!

Na een milde winter kan er genoten worden van een vroege lente. De sneeuwklokjes en krokussen zijn al uitgebloeid, maar nu is het de beurt aan de narcissen en rododendrons om de tuin een kleurtje te geven. De paasdagen komen eraan en traditioneel is het op Paasmaandag 1 april weer feest voor de kinderen om eieren te komen zoeken!

U bent van harte welkom vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur. Als het lekker weer is, kunt u fijn zitten op het terras en bij minder weer is het warm en droog in het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang. U kunt genieten van een hapje en een drankje.

De tuin sluit om 16.00 uur. Kinderen zonder begeleiding van een volwassene worden niet toegelaten. Entree voor kinderen is 1 euro en volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar betalen 3 euro. Vrienden van Pinetum Blijdenstein hebben natuurlijk gratis toegang.
BeeldenexpositieBeeldenexpositie

Op vrijdag 19 april t/m zondag 21 april vindt in het Pinetum een verkoopexpositie plaats van WindSculptures, beelden en schilderijen.

Onze tuin leent zich heel goed voor de bewegende WindSculptures, die ontworpen zijn door de Amerikaanse beeldhouwer Lyman Whitaker.

Naast de WindSculptures worden er tussen de bomen bronzen beelden van dieren en mensen geƫxposeerd van Cher Matthijsen, Jaap Hartman en Anneke Roelveld-Taal. In bezoekerscentrum Klein Vogelenzang kunt u de kleurrijke bloemschilderijen van Martine de Ruiter bekijken.


 •  klik hier voor meer informatie
Grote jongensGrote jongens

Afgelopen week heeft Leo Goudzwaard, beheerder van de website Monumental Trees, van enkele grote coniferen uit onze collectie de hoogte opgemeten.

Kampioen is de Reuzenzilverspar (Abies grandis) met bijna 36 meter hoogte. Een record voor de gemeente Hilversum. Ook de twee Mammoetbomen groeien nog steeds goed door en meten rond de 31 meter.

Via de link hieronder komt u op de website om alle metingen te lezen.


 •  klik hier voor meer informatie
Groen tapijt gelegdGroen tapijt gelegd

Het zijn drukke tijden voor tuinbaas Hans en zijn vrijwilligers. Naast de dagelijkse werkzaamheden is het tijd om de omgeving van het gebouwde Paviljoen weer in orde te brengen.

Om de tijd iets te korten en snel van een mooi gazon te kunnen genieten, is er gekozen voor graszoden in plaats van gras inzaaien. Het resultaat is natuurlijk direct perfect.

Nu nog enkele weken niet betreden en nat houden. Het weer werkt in ieder geval mee.
Openbare rondleiding 14 aprilOpenbare rondleiding 14 april

Zondagmiddag 14 april kunt u om 14.00 uur weer meelopen met de eerste openbare rondleiding van dit jaar. Rondleider Jan-Willem Biekart neemt u mee op een wandeling door de tuin.

Start bij bezoekerscentrum Klein Vogelenzang. Aanmelden via: evenementen@pinetum.nl
Deze nieuwsbrief doorsturen? Klik dan hier.
Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125 Hilversum, Netherlands
info@pinetum.nl  |  www.pinetum.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres staat ingeschreven bij Pinetum Blijdenstein. Als u deze nieuwsbrief per vergissing heeft ontvangen of niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? U kunt hier de online versie bekijken.